Grupul Wagner a pierdut până acum 30.000 de mercenari în Ucraina. 90% dintre luptătorii uciși sunt foști deținuți

Data actualizării: Data publicării:
Mercenar Wagner cară un obuz de artilerie
Mercenar Wagner cară un obuz de artilerie pe frontul din Ucraina. Foto: Profimedia Images

Peste 30.000 de mercenari Wagner au fost până acum uciși ori răniți în Ucraina, conform estimărilor guvernului american. Mai exact, numărul celor uciși se ridică la 9.000, din care aproape jumătate au murit în Ucraina doar în ultimele trei luni, adică din decembrie și până în prezent, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA, John Kirby, citat de CNN.

De asemenea, 90% dintre luptătorii Wagner uciși au fost deținuți recrutați din închisorile rusești.

„Îi folosesc pe recruți - care în marea lor majoritate sunt pușcăriași - efectiv pe post de carne de tun”, a spus John Kirby.

„Îi aruncă pur și simplu într-un tocător, fără nicio remușcare. Oameni abia scoși din închisoare aruncați direct pe front, fără pregătire, fără echipamente, fără structură de comandă, fără nimic, pur și simplu trimiși la luptă”.

Recent, mercenarii Wagner s-au plâns, într-o înregistrare video publicată pe rețelele sociale, de faptul că sunt abandonați și lipsiți de arme și muniții.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Luptătorii Wagner au prezentat imagini dure cu sute de cadavre ale foștilor camarazi, care „ar fi putut fi în viață” dacă ar fi fost ajutați cu arme și muniții.

Liderul grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a anunțat săptămâna trecută încetarea procesului de recrutare de deținuți. Organizaţia paramilitară privată Wagner se află în fruntea ofensivei ruse la Bahmut de luni de zile, cu preţul unor pierderi foarte mari. Ea a recrutat un număr mare de deţinuţi din închisorile din Rusia pentru a-i aduce să lupte în Ucraina.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri