Hackerul român care a creat unul dintre cei mai periculoși viruși din istorie și a furat date de la NASA a fost condamnat la închisoare

Data actualizării: Data publicării:
hacker
Hackerul, supranumit chiar „Virus”, și-a recunoscut faptele și urmează să execute o pedeapsă de trei ani de închisoare. Foto: Getty Images

Un hacker român care a creat unul dintre cei mai periculoși viruși cibernetici din istorie a fost găsit vinovat de o instanță din Statele Unite. Acesta a facilitat infectarea computerelor cu diverși viruși pentru a fura date financiare. Bărbatul, supranumit chiar „Virus”, și-a recunoscut faptele și urmează să execute o pedeapsă de trei ani de închisoare.

Este vorba despre o decizie luată de o instanță din New York. Hackerul român a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, după ce a creat un virus distructiv.

Bărbatul a fost prins în 2021 și era căutat încă din 2012. El a creat unul dintre cele mai periculoase virusuri informatice și ar fi furat informații din peste un milion de computere, inclusiv de la NASA.

În 2013, un procuror general din SUA a descris virusul creat de român ca fiind unul dintre cei mai distructivi viruși informatici din istorie. Virusul de tip troian care ar fi infectat computere din Statele Unite, Germania, Marea Britanie, Polonia, Franța și alte țări din Europa, dar și companii multinaționale și organizații precum NASA.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri