Hăncescu (FSLI): Premierul le-a spus profesorilor să meargă la clasă. Acest mesaj nu va face decât să crească numărul greviştilor

Data publicării:
Simion Hăncescu, președintele FSLI, sustine o conferinta de presa in care anunta rezultatele referendumului privind declansarea grevei generale in invatamant, in Bucuresti, 16 mai 2023. Inquam Photos
Simion Hăncescu, preşedintele FSLI. Foto: Sabin Cirstoveanu/Inquam Photos

Premierul Nicolae Ciucă a cerut luni profesorilor să renunțe la grevă și să revină la catedră, precizând că e deschis la dialog cu sindicaliștii din Educație. Președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Simion Hăncescu, a reacționat la mesajul prim-ministrului și spune că apelul acestuia nu va face decât să crească numărul greviştilor. Hăncescu a arătat că o rezolvare a conflictului ar fi ca Guvernul să vină cu un act normativ, să acorde o mărire salarială în avans faţă de legea salarizării, potrivit News.ro.

„Nu avem nimic în plus faţă de ce s-a întâmplat ieri la guvern. Datele sunt aceleaşi. (..) Asta este situaţia. Din păcate am înţeles că premierul a dat un mesaj în seara asta, către profesori să meargă la clasă. În opinia mea, acest mesaj nu va face decât să crească numărul greviştilor”, a spus Simion Hăncescu în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News.

El a arătat că „oamenii nu au încredere în promisiuni”. „Semnalul a fost când au scos din legea salarizării un articol care făcea referire la salarizare, atunci oamenilor li s-a aprins beculeţul şi au spus: stai aşa că e o ţeapă”, a spus Hăncescu.

Reprezentantul FSLI a menţionat, despre rezolvarea conflictului, că au cerut şi ieri Guvernului să vină cu un act normativ, să acorde o mărire salarială în avans faţă de legea salarizării cu care îi ameninţă că vor fi prioritari. „Să pună în aplicare ce a spus şi preşedintele României, inflaţia a fost mare, salariile mici, să acopere prăbuşirea dramatică a puterii de cumpărare a celor din învăţământ”, a precizat Simion Hăncescu.

Ciucă a făcut luni apel către profesori să renunțe la grevă și să se întoarcă la catedră. „Rămânem deschiși dialogului pentru ca împreună cu reprezentanții sindicatelor să găsim soluțiile care să reflecte importanța pe care o acordăm, și de o parte și de cealaltă, elevilor, personalului din învățământ și calității actului educational. Fac apel la cadrele didactice și la întreg personalul din educație să revină la catedră mai ales în această perioadă extrem de importantă pentru elevi, în care au nevoie de susținerea și încurajarea noastră”, a transmis luni premierul României. 

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri