Imbri: „Dacă nu hotărâm că trebuie să facem ceva, o să ne mirăm: vai de mine, ăia au avut dreptate, am ajuns la 4000, ce ne facem?”

Data publicării:
Un medic verifica radiografia la plamani a unei paciente
Foto: Guliver/GettyImages

Numărul cazurilor de coronavirus va scădea doar atunci când oamenii vor fi convinși să respecte măsurile de protecție, spune medicul Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș din Capitală. În ziua în care numărul infectărilor noi a sărit de 3.000, medicul spune că situația este încă sub control, dar acest lucru înseamnă că pacienții sunt transportați cu elicopterul de la un spital la altul, pentru că în orașul lor nu mai sunt locuri pentru pacienți COVID.

El a vorbit despre cazul unui pacient care, deși ajuns la terapie intensivă, nu era convins că a fost infectat cu coronavirus.

Ar trebui să privim cu foarte mare seriozitate atitudinea aceasta în care tu ești pe patul de spital, ai niște suferințe și încă mai spui că nu-ți vine să crezi ce ți se întâmplă. Ar trebui să ne ducă puțin cu gândul că dacă avem astfel de situații și persoane, atunci povestea asta cu ‘haideți să îi convingem, să-i rugăm să înteleagă’ e inutilă. Cât timp există o astfel de percepție, e inutil să credem că cienva va lua măsuri când el nu crede că există și nu crede nici când e bolnav”, a spus Emilian Imbri la Digi24.

În situația în care noi avem de o săptămână peste 2000 de cazuri, am ajuns azi la 3000 și ceva, acest fenomen nu mai e o întâmplare de o zi, nu, e o creștere constși va crește constant. an Acest fenomen va crește atât timp cât cei care nu folosesc tot ce înseamnă protecție, personală și pentru cei din jur, nu sunt convinși de asta”, a adăugat el.

Medicul mai spune că această creștere a cazurilor de COVID nu se va opri brusc și că, în ipoteza că toată lumea ar începe să respecte măsurile, ar fi nevoie de o săptămână, două până la limitarea răspândirii virusului.

Dacă nu hotărâm că trebuie să facem ceva, o să începem să ne mirăm: vai de mine, ăia au avut dreptate, am ajuns la 4000, ce ne facem? Și la 5000 cum o fi? Deci trebuie să luăm măsuri, dar măsuri pentru cine? Pentru cei care încă nu cred. Restul sunt oameni conștienși, dar ce vină au ei?”, adaugă Imbri.

Medicul spune că situația este încă sub control, dar acest lucru înseamnă că oamenii sunt transportați cu elicopterul, pe targă, dintr-un loc în altul, unde găsesc un pat de spital disponibil.

Asta înseamnă controlabil. Încă avem posibilitatea să controlăm. Dar de ce să încercăm să rezolvăm în aer, cu zboruri nocturne, cu elicopterele, o treabă care se poate rezolva pe pământ, cu picioarele pe pământ, nu cu capul în nori?”, a adăugat el.

Le mai spun acestor concetățeni că nu există medicație. Nu că nu se găsesc pastile, nu există medicație specifică. Eu le spun că nu există un medicament să te salveze. Și să știți că decesele nu sunt în număr mare, dar cei care fac boala rămân cu niște probleme, cu sechele foarte greu de recuperat și cu un disconfort îngrozitor”, a mai spus Imbri.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri