În București, apa caldă este încă rece. Când se va rezolva această problemă care durează de câteva săptămâni

Data actualizării: Data publicării:
protest apa calda
Problema cu apa caldă în Capitală Foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

În plină pandemie de coronavirus, problema lipsei apei calde din București continuă. Sute de blocuri din Sectoarele 1 și 6 nu au apă caldă de câteva săptămâni. Oamenii spun că încearcă să obțină informații, însă la telefoanele Termoenergetica nu le răspunde nimeni. Compania a transmis că astăzi ar urma să încheie lucrările, iar situația să revină la normal.

De mai bine de două săptămâni, bucureștenii din sectoarele 1 și 6 nu mai au apă caldă.

Ei să nu pretindă că ne dau apă caldă doar pentru că temperatura e cu un grad mai mare decât al apei reci, spune un locatar.

Ion Stoica, administrator al unei asociații de locatari: Am tot sunat în puncte termice, la compania Termoenergetica, nimeni nu ne spune nimic, este o bătaie de joc fără margini.

Dialog cu un locatar dintr-un bloc din București:

Reporter: Aveți apă caldă?
Locatar: Nu, nici vorbă!
Reporter: De câte zile?
Locatar: De două săptămâni.

Oamenii găsesc soluții diverse pentru a avea apă caldă.

Încălzesc în cratiță, pe aragaz, în ligheane... ce să fac?!, spune o bătrână.

Ne amintim de niște vremuri demult trecute, încălzim apa pe aragaz și, ca urmare, reușim să ne spălăm în acest fel. Am trimis și mail către compania municipală Termoenergetica și am primit pe data de 13 octombrie ca un email standard că a fost înregistrat la sediul lor, probabil vom primi un răspuns care nu ne ajută cu nimic peste o lună de zile. 

Reprezentanții Termoenergetica spun că problemele de furnizare a apei calde în sectoarele 1 și 6 ar fi fost provocate de o revizie a CET Grivița, începută la finalul lunii septembrie. Lucrările ar urma să fie finalizate pe 19 octombrie, urmând ca în 24-48 de ore situația să fie stabilizată.

Citiți și:

Fost președinte RADET, despre căldura din București, la iarnă: Ce se poate face repede? Putem face o rugăciune

Cum a scăpat Nicușor Dan de problemele cu apa caldă în București. Primarul general ales exclude o taxă pe centrala de apartament

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri