Incendii devastatoare în Tenerife: Atenționare MAE pentru românii care vor să călătorescă în Spania

Data publicării:
incendiu tenerife
Este stare de urgență într-una dintre destinațiile preferate de români pentru vacanțe. FOTO: Profimedia Images

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Spania că, în urma incendiilor de vegetaţie care au izbucnit între comunele Arafo şi Candelaria din zona nord-estică a insulei Tenerife, în apropierea vulcanului Teide, autorităţile locale au dispus evacuarea localităţilor Arrate, Chivisaya, Media Montańa, Ajafońa şi Las Lagunetas.

Mai multe drumuri naţionale au fost închise, iar autorităţile recomandă evitarea ieşirilor în aer liber şi închiderea geamurilor şi a uşilor, precizează MAE într-un comunicat transmis joi.

Se recomandă consultarea în permanenţă a informaţiilor publice comunicate de autorităţile spaniole, precum şi evaluarea cu responsabilitate şi seriozitate a oricăror deplasări.

De asemenea, cetăţenii români pot contacta în caz de urgenţă autorităţile competente, apelând telefonul de urgenţă 112 sau linia telefonică de permanenţă a Consulatului General de la Madrid +34669362202.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă şi consultarea paginilor web http://www.meteoalarm.org, http://madrid.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri