Intervenții chirurgicale complexe pentru pacienții oncologici

Data publicării:
Chirurgie oncologica Articol susținut de SANADOR

Numărul cazurilor de cancer este în creștere, odată cu îmbătrânirea populației și cu adoptarea unui mod de viață tot mai sedentar, cele mai frecvente tipuri fiind cancerul colorectal, cel pulmonar, cancerul de sân și cel de prostată. Din fericire, pacienții au în prezent mai multe șanse de vindecare, chiar și în stadii mai avansate ale bolii, datorită progreselor înregistrate în medicină, care permit tratamente mult mai eficiente și mai sigure, cu rezultate foarte bune.

În cele mai multe cazuri, cancerul este tratat multidisciplinar, prin combinații ale modalităților terapeutice (chirurgie, radioterapie, chimioterapie, imunoterapie). Chirurgia oncologică rămâne, însă, principala modalitate de tratament curativ pentru majoritatea cancerelor solide. Intervențiile de chirurgie oncologică pot fi realizate în scopuri multiple. Pot avea un scop diagnostic (incluzând biopsia), terapeutic (chirurgia curativă – radicală și citoreducțională), dar și paliativ, reconstructiv sau preventiv.

Atunci când tumorile maligne sunt descoperite în stadii incipiente, localizate, opțiunile chirurgicale includ metode minim invazive de tratament, precum chirurgia asistată laparoscopic sau robotic. Chirurgia robotică este folosită din ce în ce mai mult în tratamentul cancerului, datorită preciziei cu care poate fi realizată excizia tumorilor, cu respectarea marginilor de siguranță, dar și pentru facilitarea rezecției ganglionilor limfatici, care pot fi invadați tumoral. Spre deosebire de operațiile deschise, intervențiile robotice protejează țesuturile sănătoase învecinate și permit chirurgului o mai mare libertate de mișcare, chiar și în zonele anatomice mai înguste, cum este pelvisul – beneficiu important în tratarea cancerului de colon, spre exemplu. Flexibilitatea componentelor robotice, care asigură o manevrare mai ușoară și o excizie precisă, dar și calitatea superioară a imaginilor câmpului operator, cresc semnificativ șansele de succes. Totodată, riscurile de complicații postoperatorii sunt mult reduse, iar pacientul se va recupera mai rapid și se va bucura de o mai bună calitate a vieții.

În cazul unor cancere avansate, operațiile minim invazive nu mai pot fi de ajutor, deoarece poate fi nevoie de rezecții largi, la mai multe niveluri ale organismului.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții oncologici beneficiază de tratament chirurgical realizat de medici cu foarte multă experiență, în condițiile de maximă siguranță oferite de un bloc operator dotat cu tehnologiile și echipamentele cele mai avansate. Aici pot fi tratate cu succes chiar și cele mai dificile cazuri de cancere digestive, ginecologice, urologice, pulmonare, cerebrale, endocrine și nu numai. Ori de câte ori este posibil, echipa medicală oferă soluțiile cel mai moderne pentru o calitate cât mai bună a vieții pacientului, prin proceduri de chirurgie reconstructivă sau intervenții minim invazive, efectuate cu respectarea deplină a limitelor de siguranță oncologică.

Centrul Oncologic SANADOR asigură managementul multimodal integrat al pacientului cu cancer. Astfel, pacienții beneficiază de consultații de oncologie, investigații de medicină nucleară (PET-CT și SPECT-CT), consiliere, acces la Tumor Board și second opinion, proceduri avansate de radioterapie, chimioterapie, imunoterapie. Toate acestea sunt completate cu intervențiile avansate de chirurgie oncologică realizate la Spitalul Clinic SANADOR.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri