Iohannis: Cred că am depășit perioada de maximă presiune asupra secțiilor ATI. Scade numărul persoanelor internate

Data actualizării: Data publicării:
Paturi într-o sectie de terapie intensivă.
Paturi într-o sectie de terapie intensivă. Foto: Facebook Spitalul Județean Piatra Neamț

Preşedintele Klaus Iohannis spune că România a depășit „perioada de maximă presiune” asupra secţiilor de terapie intensivă, în condițiile în care numărul pacienților COVID internați la ATI înceepe să scadă. El a făcut un nou apel la vaccinare, arătând că aceasta este soluția pentru a depăși pandemia.

Observăm că numărul de persoane nou infectate este considerabil mai mic decât săptămâna trecută şi decât acum două săptămâni. Încet-încet, din fericire, scade şi numărul persoanelor internate la ATI şi, în acest fel, cred că am depăşit perioada de maximă presiune asupra secţiilor de terapie intensivă”, a spus Klaus Iohannis.

El a răspuns astfel unei întrebări privind personalul medical insuficient din secțiile ATI, în condițiile unui număr mare de pacienți COVID în stare gravă.

Nu rezolvă problema și e nevoie de o atenție specială pentru astfel de secții. Este clar că în cadrul reformei sistemului de sănătate trebuie acordată atenție nu numai dotării spitalelor, ci și zonei de resursă umană”, a adăugat el.

În ce privește campania de vaccinare, președintele spune că aceasta „nu e în dificultate”, chiar dacă pe platforma de vaccinare a scăzut numărul persoanelor înscrise, pentru că mulți oameni se adresează direct medicului de familie și a început și vaccinarea în centre mobile.

Dacă menține acest ritm și diversificăm campania de vaccinare ne atingem obiectivele. S-a discutat cu firmele mari care doresc să își vaccineze personalul și există foarte mult interes. Important este să respectăm restricțiile și să meargă oamenii să se vaccineze. Soluția pandemiei este una singură, vaccinarea în masă”, a spus Iohannis.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri