Iohannis, despre cazul profesorului de la Oradea: Este jalnic. Nu cred că putem tolera așa ceva

Data publicării:
Profesorul de sport din Oradea care a încurajat, la oră, elevii să nu poarte mască
Profesorul de sport din Oradea care a încurajat, la oră, elevii să nu poarte mască. Foto: captură video Facebook/ Nelu Sandu Pop

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre profesorul de sport din Oradea care i-a îndemnat pe copii să nu poarte mască. Este un caz „reprobabil” care nu poate fi tolerat, spune șeful statului.

„Este un caz singular, un caz reprobabil. Nu cred că putem să tolerăm așa ceva și sunt convins că cei de la Inspectorarul Școlar Județean și managerii școlii vor lua măsuri”, a spus Klaus Iohannis într-o conferință de presă.

„Este jalnic, a adăugat el”.

Nelu Sandu Pop, profesor de sport din Oradea, a pus la cale în clasă o scenetă, în care i-a implicat și pe elevi. Și el, și copiii purtau măști ale unor personaje de benzi desenate. În imagini se vede cum profesorul îi încurajează pe elevi să nu respecte regulile de protecție, pe care le consideră abuzive. El nu se sfiește să-i numească pe copii „animăluțe în țarc”.

Profesorul a fost amendat de polițilștii bihoreni cu 2.500 de lei, după ce Inspectoratul Școlar Județean Bihor a depus o plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri