Iohannis, după anunțul CE privind R. Moldova și Ucraina: „România sprijină ferm o decizie a UE în acest an”

Data publicării:
klaus iohannis face declaratii
Președintele României, Klaus Iohannis, a salutat „decizia istorică a Comisiei Europene de a începe negocierile de aderare la UE cu Republica Moldova și Ucraina”. FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Președintele României, Klaus Iohannis, a salutat „decizia istorică a Comisiei Europene de a începe negocierile de aderare la UE cu Republica Moldova și Ucraina”. Șeful statului a adăugat că România susține ferm o decizie a UE în acest an.

„Salut recomandarea istorică a Comisiei Europene privind începerea negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina. Recunoașterea pe deplin meritată a eforturilor lor cuprinzătoare de reformă. România susține ferm o decizie a UE în acest an. Salut, de asemenea, recomandările Comisiei de a acorda Georgiei statutul de țară candidată, înțelegând că se iau o serie de măsuri și de a deschide negocierile de aderare cu Bosnia și Herțegovina, odată ce se atinge gradul necesar de conformitate cu criteriile de aderare”, a transmis Klaus Iohannis, pe X.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Iohannis a declarat miercuri, în Belgia, că noi, România, ne dorim pentru Moldova şi Ucraina ca aderarea să se producă repede, dar asta nu înseamnă de azi pe mâine şi a precizat că şi statele care sunt deja în UE trebuie să se pregătească suplimentar pentru această aderare.

Șeful statului a mai explicat că procedurile și felul în care merg negocierile sunt aspecte la care ambele părți trebuie să lucreze, dar s-a arătat deopotrivă optimist spunând că în câțiva ani pașii necesari vor fi făcuți și de o parte, dar și de cealaltă.

Comisia Europeană anunță începerea negocierilor de aderare la UE cu Republica Moldova și Ucraina

Comisia Europeană a recomandat miercuri începerea negocierilor de aderare la UE cu Ucraina, Republica Moldova şi Bosnia-Herţegovina, precum şi acordarea statutului de ţară candidată Georgiei, potrivit unui comunicat CE.

„Comisia Europeană recomandă Consiliului începerea negocierilor de aderare cu Ucraina”, a anunţat executivul UE la Bruxelles, anunţ făcut şi referitor la Republica Moldova.

În cazul Ucrainei, Comisia recomandă ca negocierile să fie începute odată ce Kiev îndeplineşte condiţiile rămase privind combaterea corupţiei şi întărirea standardelor de protecţie a minorităţilor.

În cazul Republicii Moldova, aceste condiţii se referă la combaterea corupţiei şi ameliorarea reglementărilor financiare.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri