Iohannis, după Forumul de la Ierusalim: Avem datoria de a păstra vie memoria victimelor Holocaustului

Data publicării:
klaus iohannis fb
Foto: Facebook / Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis se declară onorat că a reprezentat joi România la Forumul Internaţional dedicat Comemorării Victimelor Holocaustului, desfăşurat la Ierusalim.

„Onorat să reprezint România la Forumul Internaţional dedicat Comemorării Victimelor Holocaustului de la Ierusalim. Prin omagierea memoriei trecutului, consolidăm angajamentul ferm al ţării noastre în eforturile de combatere a antisemitismului, rasismului şi discriminării. Avem datoria de a păstra vie memoria victimelor şi de a apăra, cu fermitate, libertatea, democraţia şi drepturile omului", a scris Iohannis pe Facebook, potrivit Agerpres.

Forumul liderilor internaţionali, organizat de Fundaţia Forumului Mondial al Holocaustului (World Holocaust Forum Foundation), în cooperare cu Centrul de Comemorare a Holocaustului - Yad Vashem, s-a desfăşurat la Ierusalim sub auspiciile preşedintelui Statului Israel, Reuven Rivlin, şi s-a concentrat pe consolidarea angajamentului global faţă de memoria Holocaustului şi a luptei la nivel mondial împotriva antisemitismului şi a rasismului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri