Ionuț Stroe îl face ipocrit pe George Simion: În timp ce îndeamnă oamenii la nevaccinare, declară nonșalant că și-ar vaccina copiii

Data actualizării: Data publicării:
ionut stroe
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe. FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a reacționat, miercuri, la protestul antivacciniștilor aduși de AUR în fața Ministerului Sănătății și îl acuză pe liderul formațiunii, George Simion, că „în timp ce îndeamnă oamenii la nevaccinare, declară nonșalant că și-ar vaccina copiii. Într-un mesaj postat pe Facebook, Stroe mai spune că AUR dezinformează românii și folosește populația în propriul interes electoral.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Asistăm astăzi la un nou protest marca AUR, cu violențe, îmbrânceli și scandal. George Simion dezinformează românii și folosește populația în propriul interes electoral, cu unicul scop de a destabiliza societatea și de a semăna ură și dezbinare. Vedem și astăzi duplicitatea liderului AUR: în timp ce îndeamnă oamenii la nevaccinare, declară nonșalant că și-ar vaccina copiii. Cu alte cuvinte, siguranță pentru ai lui și haos și riscuri de sănătate pentru români.

Este periculos deja că astfel de episoade apar frecvent, din cauza dezinformărilor făcute cu bună știință de formațiuni politice nocive, cu un discurs clar împotriva intereselor românilor. Noi toți trebuie să condamnăm ferm astfel de acțiuni. Ele au un potențial destabilizator care nu are ce căuta într-o societate europeană democratică puternică.

De altfel, informațiile pe care le propagă AUR nu au în realitate nicio bază reală: strategia de vaccinare doar oferă acces gratuit celor care doresc să se imunizeze, fără să instituie obligativitatea vaccinării. Este scris negru pe alb, dar asta nu contează. Instrumentele electorale cu care operează George Simion și AUR sunt doar minciuna și propaganda”, a scris Ionuț Stroe, pe Facebook. 

Întrebat miercuri la Prima News, dacă şi-ar vaccina copiii, George Simion a spus: „Cu siguranţă, nu sunt un nebun cum au precizat unii, nu sunt antivaccinist. Eu vreau doar să nu se repete ororile care s-au întâmplat în timpul pandemiei când, dacă nu făceam noi nişte proteste mai radicale, nu te mai lăsau la locul de muncă dacă nu erai vaccinat. Asta însemna vaccinare obligatorie. Noi nu vrem să ajungem acolo. Sigur, toate vaccinurile elementare trebuie făcute”.

Membri, parlamentari şi simpatizanţi ai AUR au protestat, joi, în faţa Ministerului Sănătăţii, faţă de proiectul de lege prin care „se încearcă introducerea vaccinării obligatorii”, au cerut demisia ministrului Alexandru Rafila şi au solicitat retragerea din dezbatere publică a Strategiei Naţionale de Vaccinare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri