ISU nu a transmis mesaj Ro-Alert care să avertizeze despre atacurile cu drone rusești de lângă Isaccea. „Mapn e cel care decide”

Data actualizării: Data publicării:
Portul Izmail, atacat de drone kamikaze ruseșt
Portul ucrainean Izmail, atacat de drone kamikaze rusești, imagine de arhivă. Foto: Profimedia Images

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea au precizat marți că nu a fost transmis mesaj Ro-Alert în cursul nopţii, dar că au fost primite cinci apeluri la 112, unele din zona Isaccea de la persoane care anunţau producerea unor bubuituri. Un nou atac cu drone kamikaze rusești a țintit noaptea trecută porturile ucrainene de la Dunăre Reni, Ismail și Orlivka. Unele drone au căzut în apropierea unui bac cu români care pleca din Isaccea.

ISU Tulcea a menţionat că Ministerul Apărării Naţionale este cel care decide când se impune trimiterea mesajelor RO-Alert în astfel de cazuri, iar informarea respectivă este transmisă de către IGSU, informează news.ro.

Petru Gabor, un bărbat care a filmat atacul cu drone de la Isaccea din această noapte a vorbit la Digi24 despre momentul în care una dintre drone a căzut la 30-40 de metri de bacul unde erau el și zeci de ucraineni într-un autocar.

„Eram pasager pe barjă. Pericolul a fost foarte aproape. Prima dronă a picat în afara frontierei, ce ați văzut în filmare e momentul cu a doua dronă. A căzut la 30 – 40 de metri de oamenii de pe bac. La primul atac tocmai se încheiase controlul pașaportului, a picat prima dronă, am fugit spre bac, am urcat rapid și încercam să le spun oamenilor să plece cu bac-ul, că suntem în raza lor de acțiune”, a spus Petru Gabor.

În urmă cu o săptămână, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) anunța extinderea ariei de transmitere a mesajelor Ro-Alert pentru a anunța populaţia cu privire la pericolul căderii în localităţile din judeţul Tulcea a unor drone rusești folosite în atacurile asupra porturilor dunărene din Ucraina. Astfel, dacă până atunci, doar populaţia din opt localităţi tulcene primea mesaje Ro-Alert (Isaccea şi comunele Luncaviţa, Grindu, Ceatalchioi, Chilia, Somova, Pardina şi Văcăreni), mesajele au fost transmise şi populaţiei din Tulcea şi Mineri.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri