Iulia Motoc anunță că a câștigat selecția pentru Curtea Penală Internațională

Data actualizării: Data publicării:
iulia motoc curtea penala internationala
Iulia Motoc, fost judecător CEDO. Foto: Facebook

Iulia Motoc, în prezent judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), a câștigat selecția pentru Curtea Penală Internațională, urmând ca, din 2024, să facă parte, timp de 9 ani, dintr-un complet format din 18 judecători, scrie G4media.

Anunțul a fost făcut de Iulia Motoc, marți, într-o postare pe contul de Facebook „Onorată să anunț că am câștigat selectia pentru candidatura României la Curtea Penală Internațională. Sper să reprezint cu onoare și succes România. Justiția penală internațională este în centrul lumiii contemporane a tragediei contingente a războiului, acum atât de aproape de noi”, a scris aceasta.

Contracandidații au fost Aurora Ciucă, profesor universitar doctor hab. la Institutul de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” din București și Laura Maria Crăciunean-Tatu, conferențiar universitar doctor la Facultatea de Drept „Simion Bărnuțiu” din Sibiu, desemnate rezerve pentru postul de la CPI, și Nicolae Ploeșteanu, conferențiar universitar doctor la Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureș, rămas în afara selecției.

Iulia Motoc, doctor în Drept Internațional Public și Filosofie, a fost judecător la Curtea Constituțională, iar din 2013 ocupă postul de judecător din partea României la CEDO. Acest mandat s-a încheiat în decembrie 2022, fiind în curs procedura de desemnare a unui înlocuitor.

 

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri