Jandarmi cu indicativul de pe cască ascuns cu bandă izolatoare, la protestul din 10 august

Data actualizării: Data publicării:
2
Captură Passport Productions

Detalii incredibile care au fost surprinse la mitingul din 10 auust au ieșit la iveală astăzi, după o săptămână, de jurnaliștii de la Passport Productions. Mai mulți jandarmi au fost filmați că aveau indicativul de pe căști ascuns cu bandă izolatoare. Se ridică așadar întrebarea: știau jandarmii că urmează să intervină violent și nu doreau să fie identificați?

2
Captură Passport Productions

Jurnaliștii de la Passport Productions scrius că imaginile au fost surprinse la ora 16:30, când abia au existat câteva îmbrânceli și câteva jeturi de gaze lacrimogene folosite de forțele de ordine.

„În imagine jandarmi în acțiune, la ora 16:30, cu numerele de identificare de pe caschete acoperite cu bandă adezivă neagră. Aceștia nu arată deloc ca oameni de toată isprava care lucrează în slujba cetățeanului și nu au nimic de ascuns”, precizează ziariștii.

1
Captură Passport Productions

Aceștia mai cer Parchetului General să verifice nu doar hârtii, ci să caute și dovezi pe imaginile luate în Piața Victoriei: „Dacă Jandarmeria și-a pus documentația în ordine, asta nu este o dovadă, este cel mult un indiciu. Dovezi trebuie să gasească anchetatorii. Românii acuză Jandarmeria de crimă, iar investigatorul pare că se erijează în vorbitorul Jandarmeriei și ne spune ce arme au folosit forțele de ordine, că știu de la ei, de la jandarmi, deci sigur e pe bune.”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În urmă cu trei zile, prim-procurorul Parchetului Militar, Ionel Corbu, declara că jandarmii care au participat la intervenţia de vineri din Piaţa Victoriei pot fi identificaţi după numărul de pe cască.

„Există modalităţi specifice de identificare, ei au un număr de identificare pe cască şi am remarcat acest lucru, cunoaştem acest lucru şi evident că mai devreme sau mai târziu îi vom identifica” a spus procurorul.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri