5 articole din OUG 7 vor fi modificate. Anunțul procurorilor din CSM după întâlnirea cu Tudorel Toader

Data actualizării: Data publicării:
tudorel toader inquam octav ganea 20190219170334_OGN_4866-01
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Procurorii din Consiliul Superior al Magistraturii s-au întâlnit cu ministrul Justiţiei, care le-a spus că azi va prezenta noua formă a Ordonanţei de Urgenţă 7. Tudorel Toader le-ar fi transmis că va renunţa la cinci dintre modificări. Iar noutatea e că pe listă apare şi articolul privind delegările în parchete.

Nicolae Solomon, președintele secției pentru procurori: „Se va reveni la forma anterioară a articolului privind delegările, respectiv că acestea vor fi dispuse de secţia pentru procurori, va renunţa la articolul 54, referitor la posibilitatea ca judecătorii, foşti procurori, să fie numiţi în funcţiile de top din parchet, iar avizul să fie dat de către Secţia pentru procurori. De asemenea, ne-a comunicat că va renunţa la dispoziţiile efectuării la buna reputaţie, precum şi alte două chestiuni, cea referitoare la salarizarea unitară a personalului, precum şi unele corelări tehnice privind Inspecţia Judiciară, fără a face alte intervenţii.

Domnul ministru ne-a spus că nu va interveni în privinţa celorlalte articole.

I-am comunicat că îngrijorările sistemului judiciar sunt mult mai largi decât cele cuprinse în ordonanţa 7.”

Ministrul Justiţiei îi va prezenta astăzi premierului Viorica Dăncilă proiectul de modificare a OUG 7, prin care Guvernul a adus, în ședința din 19 februarie, mai multe și controversate modificări legilor Justiției. OUG 7 a intrat în dezbaterea Parlamentului, iar magistrații cer abrogarea ei, amenințând că vor continua protestele până când se va întâmpla acest lucru. Premierul Dăncilă declara, la începutul acestei săptămâni, că Executivul nu va renunța la OUG 7.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri