A. Severin îl cheamă pe T. Băsescu martor la proces. Băsescu: Merg

Data publicării:
adrian severin

Fostul europarlamentar Adrian Severin îi vrea, în faţa judecătorilor, pe Traian Băsescu şi pe fostul şef SRI, George Maior. Cum dosarul "Mită în Parlamentul European" se apropie de final, el speră ca mărturiile celor doi să îl ajute să-şi demonstreze nevinovăţia. Condamnat deja în primă instanţă la 3 ani şi 3 luni de închisoare, Adrian Severin susţine că e victima unui complot internaţional.

Condamnat în primă instanţă de judecătorii Curţii Supreme la 3 ani şi 3 luni de închisoare, Adrian Severin a venit în faţa judecătorilor cu propuneri neaşteptate în apărarea sa. Fostul europarlamentar cere audierea fostului preşedinte Traian Băsescu şi a fostului şef SRI, George Maior. Răspunsul instanţei va veni în câteva zile.

Adrian Severin: „Dânsul a făcut foarte corect că m-a invitat la o discuţie, prilej cu care am înţeles că nu deţine informaţii asupra unei vinovăţii din partea mea. În aceste condiţii cred că are informaţii care pot ajuta la clarificarea cazului pentru că instanţa se bazează pe nişte aparenţe”.

Traian Băsescu: „Da! A venit la mine în birou. Eram preşedinte şi l-am primit. Am crezut că are lucruri importante. (Rep.: O să mergeţi ca martor?) În orice situaţie merg dacă mă cheamă”.

Scandalul mită în Parlamentul European a debutat în martie 2011, când presa din Marea Britanie a difuzat imagini în care Adrian Severin negocia cu doi aşa-zişi oameni de afaceri susţinerea sa politică pentru compania acestora în Parlamentul European. Pentru sprijinul său, fostul europarlmentar cerea 100.000 de euro. Acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă, Adrian Severin se declară nevinovat şi susţine că e victima unei acţiuni de compromitere, în privinţa căreia ar fi avut informaţii încă dinainte de izbucnirea scandalului..

Adrian Severin: „Eu aveam, în afară de funcţiile cunoscute, o serie întreagă de misiuni delicate de extindere a Uniunii Europene, legate de vecinătatea din Est a UE, de problemele din Balcani. Acea înformaţie a sosit cu o lună înainte de izbucnirea scandalului”.

În acest dosar, procurorii deţin probe că firma fantomă reprezentată de jurnaliştii sub acoperire a emis o factură de 12 mii de euro către europarlamentar, pentru serviciile prestate. Explicaţia lui Adrian Severin: e vorba de o plată corectă pentru serviciile de consultanţă acordate respectivei firme.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri