Acuzat de trafic de influență. Deputatul Ion Stan, la DNA

Data publicării:
14022013 20m 20ion 20stan 20dna-49538

Deputatul Ion Stan a aflat astăci care sunt acuzațiile care i se aduc de către procurorii DNA și probele din dosarul său.

Fostul membru PSD a evitat să dea declarații despre dosar jurnaliștilor care îl așteptau în fața sediului DNA.

„Justiţia nu se face nici în stradă, nici în faţa camerelor. Se face în sala de judecată şi în faţa magistraţilor”, a spus Ion Stan. Întrebat dacă îi este teamă de curtea supremă, el a răspuns: „În niciun caz”.

Traseul dosarului

Pe 23 decembrie, deputatul Ion Stan spunea nu va demisiona din Parlament, dar se va prezenta în faţa organelor de anchetă.

Ion Stan a făcut anunţul privind decizia de a nu demisiona printr-un comunicat de presă, în care susţine că îşi va duce la capăt mandatul pentru promovarea drepturilor alegătorilor din Colegiul 3, Circumscripţia nr. 16 Dâmboviţa. Declarația vine după ce colegii săi din Camera Deputaţilor respinseseră cererea de ridicare a imunităţii făcută de procurori.

Ion Stan preciza că îşi doreşte ca dosarul lui să fie făcut public cât mai curând şi trimis instanţei de judecată, pentru ca adevărul să fie aflat.

Deputatul este acuzat de procurorii DNA că a pretins şi a primit produse pentru campania electorală în valoare de o sută de mii de euro. Anchetatorii au cerut ridicarea imunităţii parlamentarului ca să poată fi arestat preventiv, dar Camera Deputaţilor a respins cererea. La solicitarea preşedintelui PSD, Victor Ponta, el şi-a dat totuşi demisia din partid.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri