ANI a sesizat DNA în privința preotului Mădălin Iscru, fost consilier în Ministerul Dezvoltării

Data actualizării: Data publicării:
madalin-iscru-recorder
Foto: recorder.ro

Agenția Națională de Integritate anunță că a sesizat procurorii DNA cu privire la indiciile care arată că un fost consilier personal din Ministerul Dezvoltării ar fi săvârșit mai multe fapte de corupție, între care și falsul în declarații. Este vorba despre preotul Mădălin Iscrua cărui firmă a câștigat, potrivit Recorder.ro, peste o sută contracte în mai multe județe din țară, prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Direcția Națională Anticorupție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Mădălin Adrian Iscru, fost consilier personal la Cabinetul secretarului de stat din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), a infracțiunilor infracțiunilor prevăzute de dispozițiile art. 12, lit. b) din Legea nr. 78/2000 (folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații), coroborat cu falsul în declarații.

Potrivit ANI, Iscru a ocupat funcția de consilier personal la cabinetul secretarului de stat din cadrul MDRAP Adrian Ionuț Gâdea în perioada 1 august – 1 octombrie 2018.

În această perioadă, la data de 23 august, societatea comercială SILUAN PROIECT S.R.L., în cadrul căreia acesta avea calitatea de asociat unic și funcția de administrator, a încheiat cu Primăria Comunei Casimcea, (județul Tulcea) două contracte de prestări servicii în valoare totală de 45.771,88 lei.

Cele două contracte au fost finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, coordonat de MDRAP, mai informează Agenția Națională de Integritate.

„Întrucât prin deținerea funcției și exercitarea atribuțiilor de serviciu în cadrul MDRAP, Iscru Mădălin Adrian a avut acces la informații privind procesul de utilizare a fondurilor de către beneficiarii Programului Național de Dezvoltare Locală, finanțat de MDRAP, rezultă indicii temeinice privind săvârșirea de către acesta a infracțiunii asimilată faptelor de corupție „folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii”, prevăzută de dispozițiile art. 12, lit. b) din Legea nr. 78/2000, sens în care ANI a sesizat DNA”, mai subliniază sursa citată, potrivit Mediafax.

Indiciile au la bază și demersurile efectuate de către bărbat: preluarea unei societăți comerciale, S.C. HERCINIC S.R.L., care în perioada 2016 - 2017 avea 0 profit, 10 lei cifră de afaceri și 0 angajați.

„Astfel, la patru zile după încetarea funcției de consilier, S.C. HERCINIC S.R.L. încheie contracte prin PNDL cu mai multe unități administrativ-teritoriale. În perioada 05 octombrie – 28 decembrie 2018, S.C. HERCINIC S.R.L. a încheiat 53 de contracte cu 9 unități administrativ-teritoriale, în valoare de aproximativ 13.479.950 lei, finanțate prin PNDL. De asemenea, ISCRU MĂDĂLIN-ADRIAN a deținut în perioada 03 decembrie 2018 – 04 ianuarie 2019 și calitatea de consilier onorific al Ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice”, se mai arată în comunicat.

În speță s-au conturat și indicii privind săvârșirea infracţiunii de „fals în declarații”, întrucât în declarațiile de interese depuse de către acesta la numirea și la încetarea din funcția de consilier personal la MDRAP nu a menționat calitatea de asociat unic și funcția de administrator la S.C. SILUAN PROIECT SRL., societate care a încheiat contracte cu o unitate administrativ-teritorială prin PNDL.

Editor web: George Costiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri