Sari la conținut

Arest la domiciliu pentru șeful CJ Brăila, Ghe. Bunea Stancu

Magistrații instanței gălățene au dispus măsura arestului la domiciliu și pentru vicepreședintele CJ Brăila, Florin Mija, reținut, joi noapte, alături de Bunea Stancu.

De asemenea, Tribunalul Galați a decis ca funcționarul public Nicolae Moisiu să fie cercetat sub control judiciar.

Decizia instanței nu este definitivă, DNA Galați făcând deja recurs, scrie Mediafax.

Șeful CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, precum și Florin Mija şi Nicolae Moisiu, funcţionari publici, membri în comisiile de evaluare a ofertelor depuse în cadrul procedurilor de atribuire a contractelor de achiziţii publice, au fost reținuți, joi noapte, de procurorii anticorupție. Mija și Moisiu sunt acuzați de abuz în serviciu în formă continuată.

Şeful judeţului Brăila este suspectat de procurorii DNA că, timp de doi ani, a oferit contracte pe bani publici unor apropiaţi.

Toţi cei trei suspecți au fost prezentaţi judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Pentru niciunul dintre ei nu s-a luat însă această măsură.

Conform anchetatorilor, prejudiciul creat statului se ridică la aproximativ 3 milioane de lei. În acest dosar mai sunt urmărite penal alte 10 persoane. Este vorba de funcţionari publici, şefi de şantier şi administratori ai unor societăţi comerciale.