Asistentul lui Cătălin Botezatu a fost eliberat din arestul poliţiei

Data publicării:
condrat-46590

Condrat a fost dus de la sediul DIICOT în arestul Poliţiei Capitalei, de unde a fost eliberat în jurul ora 22.00, când a expirat ordonanţa de reţinere emisă de procurori.

Avocatul său, Cătălin Dancu, a declarat că procurorii nu vor mai propune instanţei arestarea preventivă a acestuia.

Dancu a explicat că, în urma audierilor, anchetatorii au ajuns la concluzia că nu se impune formularea propunerii de arestare preventivă pe numele clientului său.

Avocatul a confirmat, de asemenea, că la cererea procurorilor DIICOT, ofiţerii Poliţiei Capitalei îi vor supune pe inculpaţii din dosarul furtului de tablouri la testul cu detectorul de minciuni.

Asistentul creatorului de modă Cătălin Botezatu, Petre Condrat, a fost reţinut luni seară, pentru 24 de ore, în dosarul furtului de tablouri de la Rotterdam, fiind acuzat de tăinuirea unui bun provenit dintr-o infracţiune.

Şapte tablouri semnate de Pablo Picasso, Henri Matisse, Claude Monet, Paul Gauguin şi Lucian Freud au fost furate din muzeul Kunsthal din Rotterdam în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012. Operele sustrase sunt "Tête d'Arlequin" de Pablo Picasso, "La Liseuse en Blanc et Jaune" de Henri Matisse, "Waterloo Bridge" şi "Charing Cross Bridge" de Claude Monet, "Femme devant une fenêtre ouverte, dite la fiancée" de Paul Gauguin, "Autoportrait de Meyer de Haan" şi "Woman with Eyes Closed" de Lucian Freud.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri