Asistentul medical din Brăila care a agresat sexual o fată de 15 ani a fost condamnat la 7 ani de închisoare

Data publicării:
fata suparata victima viol
Credit foto: Guliver/Getty Images

Asistentul medical de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila care a agresat sexual în mai 2023 o minoră de 15 ani în timpul unei şedinţe de recuperare medicală a fost condamnat de Judecătoria Brăila la 6 ani şi 8 luni de închisoare. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu drept de apel în 10 zile de la comunicare.

„Condamnă pe inculpatul Bardaş Aurelian Cristian la pedeapsa închisorii de 6 ani şi 8 luni. Interzice ca pedeapsă accesorie exercitarea dreptului de a practica în calitate de fizioterapeut şi kinetoterapeut, pe perioada executării pedepsei principale. Deduce din pedeapsa aplicată arestării preventive de la 23.06.2023 la 4.12.2023 inclusiv şi durata arestului la domiciliu începând cu 5.12.2023 la zi. Menţine măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 60 de zile. Admite acţiunea părţii civile B.O. A. şi obligă pe inculpat la plata daunelor morale în sumă de 20.000 lei. Obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare către stat. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare”, se arată în soluţia pronunţată luni de Judecătoria Brăila.

Fapta a fost comisă pe 3 mai 2023 şi asistentul medical a fost arestat preventiv pe 23 iunie pentru o perioadă de 30 de zile, măsura fiind prelungită, iar în decembrie 2023 acesta a fost mutat în arest la domiciliu, scrie Agerpres.

"În urma probatoriului administrat, la data de 23 iunie poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila - Biroul Investigaţii Criminale l-au reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore pe bărbatul în vârstă de 36 de ani, din Brăila. Judecătoria Brăila a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila şi a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile", se arată într-un comunicat transmis de IPJ Brăila pe 24 iunie 2023.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri