Atribuţiile Agenţiei Naţionale de Integritate au fost extinse

Data publicării:
30012013 20atributii 20ani-46815

Potrivit memorandumului, inspectorii de Integritate vor putea verifica existenţa conflictului de interese în cazul achiziţiilor publice cu fondurile europene.

„Atribuțiile ANI, în baza unui memorandum prezentat în Guvern de președintele ANRMAP (Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice -n.red.), au fost extinse și vor prelua și atribuțiile de prevenire și stabilire a conflictului de interese în ceea ce privește absorbția fondurilor europene”, a spus Daniel Chiţoiu, ministrul de Finanţe.

„Practic o infrastructură integrată, o structură de business intelligence, care va permite ANI să emită avertismente de integritate către instituții înainte ca un conflict de interese să producă consecințe juridice. E un lucru extraordinar și salut decizia guvernului pentru aprobarea acestui memorandum”, a declarat Horia Georgescu, președintele ANI, la Digi24.

Guvernul a mai decis, printr-o ordonanţă de urgenţă, majorarea salariilor inspectorilor ANI cu sume cuprinse între 2.000 şi 4.000 de lei. Potrivit ministrului de Finanţe Daniel Chiţoiu, nivelul de salarizare a inspectorilor ANI s-a făcut pe model european. 28 de inspectori de Integritate vor primi salarii majorate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri