Sari la conținut

Avocata Alinei Bica: Se simte groaznic la Târgșor, deținutele o huiduie. Penitenciarul dezminte

 

Alina Bica: MediafaxFoto

ACTUALIZARE. Reacția Penitenciarului Târgșor:

„Referitor la articolul intitulat Avocata Alinei Bica: Se simte groaznic la Penitenciarul Târgșor, deținutele o huiduie și difuzat în cursul zilei de 06 aprilie 2015, unitatea de detenție infirmă aceste informații și face următoarele precizări:

Penitenciarul de Femei Târgșor realizează custodia persoanelor private de libertate în condiţiile respectării Legii  nr. 254/ 2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal şi a regulamentelor în vigoare. În acest sens, reiterăm că administraţia penitenciarului urmăreşte permanent asigurarea tuturor condiţiilor pentru siguranţa deţinerii, protejarea vieţii, integrităţii corporale şi sănătăţii persoanelor private de libertate, a personalului locului de deţinere şi a oricăror altor persoane, conform art. 15 din legea sus menţionată.

Subliniem că de la momentul depunerii în penitenciar şi până în prezent, persoana menționată nu a fost implicată în niciun incident. De asemenea, aceasta nu a înaintat nicio plângere și nu a semnalat angajaților penitenciarului aspecte privind existența unor amenințări sau injurii din partea altor persoane condamnate”.


Avocata Laura Voicu a făcut declaraţiile la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, unde a fost citată să se prezinte în dosarul în care procurorii o acuză de fapte de corupţie, notează Mediafax.

Este prima dată când o să mă văd cu doamna procuror care m-a trimis jos 24 de ore”, a spus Laura Voicu, făcând referire la reţinerea sa pentru 24 de ore, în 19 martie, în dosarul în care este acuzată că a atestat ilegal că un bărbat este avocat stagiar în Baroul Bucureşti şi l-a trimis să o reprezinte la DNA.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, în 20 martie, ca Laura Voicu să fie cercetată sub control judiciar.

Întrebată ce face Alina Bica, Laura Voicu a răspuns: „Groaznic”. Avocata a precizat că fosta şefă a DIICOT a fost transferată, după trimiterea în judecată, la Penitenciarul de Femei Târgşor, unde se află în carantină şi stă singură în cameră.

„Este o măsură legală, dar nu normală. Probabil este doar o coincidenţă că, într-o zi de miercuri, primul mandat de arestare preventivă (în cazul Alinei Bica, n.r.) a fost înlocuit cu arest la domiciliu, iar eu am fost ridicată. Şi poate, ca o altă coincidenţă, că în ziua în care am ridicat problemele legate de excepţiile pentru dosarul Bica 2, ea a fost mutată la Târgşor”, a adăugat Voicu.

Întrebată cum s-a acomodat Alina Bica în penitenciar, avocata a spus că, din câte a înţeles, angajaţii de acolo sunt respectuoşi, dar speră ca aceştia să o protejeze, întrucât la Târgşor sunt multe deţinute care au fost anchetate de DIICOT.

„Este într-un penitenciar în care, atunci când traversează curtea penitenciarului, cele 200 de deţinute de acolo îi strigă foarte multe, pentru că majoritatea dosarelor lor au fost făcute de Bica la DIICOT. Este îngrozitor. Sunt convinsă că domnii de acolo vor da dovadă de profesionalism desăvârşit şi o vor proteja”, a mai declarat Voicu. Întrebată dacă Bica nu se aştepta să ajungă la Penitenciarul Târgşor, Voicu a spus: „Să nu uităm că noi am avut o cerere admisă de reprezentantul DNA, prin care am solicitat ca doamna Bica să fie încarcerată, măcar pe această fază a cercetării, în Arestul Central, dar a fost mutată instant”.