Cazul Sebastian Ghiță. Documentele trimise de criminaliștii români

Data publicării:
politist generic maneca

Specialiștii Institutului Național de Criminalistică au efectuat o constatare tehnico-științifică în cazul lui Sebastian Ghiță, al cărei rezultat a fost transmis polițiștilor sârbi, anunță Inspectoratul General al Poliției Române, citat de Agerpres.

politist generic maneca

Poliția Română a realizat un schimb activ de date și informații cu colegii din Serbia și Slovenia, iar acest schimb de informații a condus la reținerea lui Ghiță, se mai arată în comunicatul IGPR.

Astfel, polițiștii români au solicitat autorităților slovene verificări privind autenticitatea documentelor prezentate de inculpat, datele fiind transmise autorităților sârbe.

Toate activitățile desfășurate de Poliția Română în cazul amintit s-au desfășurat sub coordonarea directă a procurorului de caz și au respectat întocmai normele legale în astfel de situații, potrivit comunicatului.

Biroul de presă al IGPR mai arată că inclusiv în noaptea de 13 spre 14 aprilie, când a fost prins Sebastian Ghiță, polițiștii români s-au aflat în contact direct cu procurorul de caz.

Fostul parlamentar se află în prezent în Serbia, după ce a fost arestat la sfârșitul săptămânii trecute. Ghiță avea asupra lui un pașaport sloven.

Fostul deputat și-ar fi angajat un avocat sârb.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri