Cererea lui Adrian Năstase pentru eliberarea înainte de termen, respinsă

Data publicării:
18012013 20m 20nastase-44467

Decizia a fost luată de aceeași instanță ca în cazul primei solicitări.

Termenul stabilit de Judecătoria Sector 4 pentru judecarea cererii de eliberare condiţionată este12 februarie. Avocaţii lui Adrian Năstase au cerut preschimbarea termenului pentru finalul lui ianuarie, dar cererea a fost respinsă.

Magistrații nu au fost astfel de acord să judece cererea privind eliberarea condiționată a premierului înainte de termenul stabilit.

Termenul a fost stabilit pe 12 februarie ca instanța să analizeze dosarul trimis de comisia de la penitenciar, care i-a dat aviz favorabil pentru a fi eliberat înainte de termen, la opt luni de la momentul încarcerării.

Până pe 15 februarie, Adrian Năstase ar putea fi eliberat, dacă apărarea convinge instanța.

Pe 4 ianuarie, Comisia penitenciarului Jilava a decis să-i acorde lui Adrian Năstase avizul pozitiv pentru eliberare condiţionată. În acest aviz, comisia explică de ce merită fostul premier să fie eliberat condiţionat.

Condamnatul a avut un comportament foarte bun, a participat în mod constant la activităţi de educaţie şi asistenţă psihologică, implicându-se în acţiuni de instruire şi influenţare pozitivă a celorlalte persoane private de libertate”, se arată în avizul penitenciarului.

Știre în curs de actualizare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri