Crin Antonescu: „Relu Fenechiu s-a retras din Guvern, a fost decizia lui”. Cristian Diaconescu îl contrazice

Data publicării:
5673917-Mediafax Foto-Andreea Alexandru

Președintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat, în cadrul emisiunii „Imparțial”, că Relu Fenechiu a demisionat de la Ministerul Transporturilor, în urma deciziei date de instanța supremă, prin care l-a condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul „Transformatorul”.  

Șeful cancelariei prezidențiale, Cristian Diaconescu, l-a contrazis pe liderul liberal, precizând că ministrul a fost revocat de președintele Traian Băsescu, la propunerea prim-ministrului.

„Relu Fenechiu s-a retras din Guvern, asta a fost decizia lui, o decizie corectă. Nu am văzut nici decretul de la Președinție, nici comunicatul, nu știu. Mă mir că nu a apărut decretul de revocare dinainte ca el să demisioneze”, a spus Crin Antonescu.

„Rămâne ca PNL să găsească un succesor la fel de performant în fruntea acestui minister. Partidul dispune de mai multe variante, am și eu o opțiune, dar nu o pot face publică înainte de a o propune colegilor mei. Relu Fenechiu a fost un ministru performant. Justiția a dat un verdict și toată lumea îl respectă. Și noi, colegii lui liberali, și premierul Victor Ponta am avut o atitudine corectă, nu am influențat cu nimic justiția”, a continuat președintele Senatului.

Cristian Diaconescu, șeful cancelariei prezidențiale, a explicat că lucrurile sunt clare: „A fost revocare, la propunerea prim-ministrului. Exact ce a apărut pe site”.

Ministrul Transporturilor a fost condamnat, vineri, în primă instanță, la cinci ani de închisoare în dosarul „Transformatorul”.

Relu Fenechiu este acuzat că, în perioada 2002 - 2005, a cumpărat prin firmele lui transformatoare vechi pe care le-a vândut apoi statului drept noi şi ar fi câştigat astfel două milioane şi jumătate de euro.

Avocaţii ministrului au atacat decizia cu recurs.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri