Cristian Burci a recunoscut partial acuzațiile. Ce le-a declarat procurorilor

Data publicării:
cristian burci agerpres 8576249 1

Foto: Agerpres

Omul de afaceri Cristian Burci a recunoscut parţial acuzaţiile care îi sunt aduse de procurorii DIICOT Olt privind mecanismele de devalizare şi ducere în faliment a societăţii Romvag Caracal. El a admis că nu trebuia să ia bani din companie sub forma unor contracte de împrumut către societăţile sale şi a pus decăderea Romvag pe seama crizei economice.

Cristian Burci a declarat la DIICOT că banii luaţi de la Romvag reprezentau „urgenţe” .

Cristian Burci a fost audiat joi mai mult de opt ore de procurorii DIICOT Olt, timp în care le-a povestit acestora cum, constrâns de împrejurări de natură fiscală, a luat în mod ilegal o sumă mare de bani pentru a acoperi anumite tranzacţii, potrivit unor surse judiciare citate de News.ro.

Şi fostul director general al Romvag, Ion Dinoiu, şi-a recunoscut faptele, dar marea majoritate a infracţiunilor pe care le-ar fi comis le-a pus pe seama presiunii generate de Burci, susţin sursele.

La rândul ei, Denisa Turcu a dat declaraţii în faţa anchetatorilor şi a explicat mecanismul infracţional. Cei trei inculpaţi şi-au menţinut declaraţiile şi le-au întărit în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi.

Sursele citate mai precizează că declaraţiile celor trei, dar şi ale altor inculpaţi reprezintă probe cu greutate, care întăresc şi mai mult acuzaţiile. Aceleaşi surse susţin că practica judiciară în această arie infracţională, dovedită de această manieră, ar trebui să genereze emiterea unor mandate de arestare pe numele celor care comit astfel de fapte.

Tribunalul Olt a respins, joi, cererea procurorilor DIICOT Olt de arestare preventivă a omului de afaceri Cristian Burci şi a celorlalţi patru reţinuţi în dosarul delapidării Romvag Caracal şi a dispus cercetarea lor sub control judiciar.

Cristian Burci este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani, instigare la spălare de bani şi instigare la evaziune fiscală.

Citiți și:

Cristian Burci a fost pus sub control judiciar
DIICOT: Mecanismul prin care rețeaua „Burci” a devalizat Romvag
Moise Guran: Cristian Burci, un afacerist discret cu dosar la DIICOT

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri