CSM condamnă atacurile Antena Group: „Au adus atingere independenţei justiţiei”

Data publicării:
SEDIU CSM fara cer membricsm-2.ro

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a analizat, în şedinţa de azi, raportul cuprinzând rezultatele verificărilor efectuate de Inspecţia Judiciară, ca urmare a solicitării conducerii CSM cu privire la apărarea independenţei sistemului judiciar, adresată Inspecţiei Judiciare.

Solicitarea conducerii CSM avea legătură cu declanşarea de către Trustul INTACT, în perioada 30 mai 2013 - 6 iunie 2013, „a unei campanii susţinute, agresive şi cu depăşirea oricăror reglementări şi standarde în materia libertăţii de exprimare împotriva unor instituţii ale sistemului judiciar, în legătură cu activităţile desfăşurate în cadrul procedurii penale privind persoana inculpatului Sorin Alexandrescu”.

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au dat miercuri publicităţii motivarea deciziei de eliberare a şefului Antena Group, Sorin Alexandrescu, judecat pentru şantaj, argumentând că acesta nu poate fi considerat un pericol public. La prima instanţă, magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au considerat că există indicii clare că şeful Antena Group se face vinovat de şantaj.

Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au arătat că, în cazul lui Alexandrescu, ar fi trebuit mai întâi dispuse interdicţiile de părăsire a localităţii şi a ţării, înainte ca procurorii să solicite arestarea preventivă.

Şeful Antena Group a stat trei zile în arest preventiv, fiind acuzat că a şantajat un reprezentant RCS-RDS, administratorul Ioan Bendei. Anchetatorii susţin că Alexandrescu a folosit drept instrument de şantaj un contract încheiat între RCS-RDS şi firma lui Dumitru Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, act pe care l-ar fi obţinut de la Garda Financiară.

Procurorii susţin că Sorin Alexandrescu i-a cerut reprezentantului RCS-RDS să semneze un contract de retransmisie prin satelit a programelor grupului Antena prin satelit. În caz contrar, contractul cu firma lui Dumitru Dragomir ar fi fost făcut public. Ca să facă presiuni, el ar fi dispus difuzarea pe posturile Antena Group a unor promo-uri despre o presupusă anchetă jurnalistică. Procurorii anticorupţie au depus la dosar mai multe interceptări ale convorbirilor.

Citiți și:

De ce a fost eliberat directorul Intact Group, Sorin Alexandrescu. Motivarea Tribunalului Bucureşti

Şeful Antena Group, Sorin Alexandrescu, eliberat de două judecătoare controversate

Tumultuoasa legătură dintre RCS&RDS şi Antena Group

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri