CSM îl contrazice pe Victor Ponta: Daniel Morar conduce în continuare Ministerul Public

Data publicării:
daniel morar digi24

Prin Hotărârea nr. 81 din 25 martie, Secţia pentru procurori a hotărât detaşarea lui Daniel Morar de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, cu grad profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), în funcţia de prim-adjunct al procurorului general al PICCJEl ocupă acecastă funcţie pentru o perioadă de şase luni, cu începere din 2 aprilie 2013, „această detaşare neconstituind o "prelungire" a mandatului interimar”, se arată în adresa Oanei Schmidt Hăineală către Victor Ponta, citată de Mediafax.

Hotărârea „corespunde cerinţelor de legalitate şi oportunitate” şi „produce efecte juridice, Ministerul Public având asigurată conducerea”, se precizează în document.

Miercuri după amiază, Victor Ponta declara la Palatul Parlamentului că Daniel Morar, actualul prim-adjunct al procurorului general, şi-ar fi încetat de miercuri atribuţiile de conducere a Ministerului Public: „O să le explic colegilor din USL modul în care văd lucrurile, şi anume în primul rând faptul că, de astăzi, noi nu mai avem procuror general. Domnul Daniel Morar nu mai are nici o bază legală ca să mai conducă Ministerul Public. Şi e foarte grav, vă daţi seama. Practic, toate documentele, toate actele semnate de domnul Morar începând de astăzi pot fi atacate în instanţă.

Pe aceeaşi temă:

Victor Ponta: Ministerul Justiţiei trece la PSD. PNL nu cere alt minister la schimb

Reuniune de urgenţă a liderilor USL. Victor Ponta a ajuns cu întârziere, dar a stat de vorbă cu jurnaliştii

71 de procurori DNA cer concurs pentru alegerea şefului instituţiei, aliniindu-se poziţiei CSM

Daniel Constantin: „USL nu s-a format pentru numirea unor procurori. Are o misiune mult mai importantă”

Procurorii propuşi de Victor Ponta vor fi audiaţi de CSM peste aproape două luni

Crin Antonescu: Victor Ponta l-a legitimat pe Traian Băsescu. Nu înseamnă că USL se rupe

Laura Codruţa Kovesi, propusă şef al DNA. Crin Antonescu: „Nu suntem parte și nu suntem de acord!” Miniştrii liberali au plecat din şedinţa de guvern

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri