Cum a intrat în completul de la Curtea de Apel judecătoarea care i-a dat câștig de cauză lui Liviu Dragnea

Data publicării:
alina ghica judecator agerpres_8411295
Judecătoarea Alina Ghica. Foto: Agerpres

Judecătoarea de la Curtea de Apel care i-a dat câștig de cauză lui Liviu Dragnea este Alina Ghica, fostă președintă CSM. Aceasta a intrat în completul de judecată fără să fie pe lista de permanență, potrivit unor surse citate de G4Media.ro.

alina ghica judecator agerpres_8411295
Judecătoarea Alina Ghica. Foto: Agerpres

Alina Ghica este considerată o apropiată a Liei Savonea, membru CSM care trece drept unul dintre oamenii de bază din justiție ai liderului PSD. Potrivit surselor G4Media.ro, conducerea secţiei a VIII a a propus-o pe Ghica cu doar două zile înainte de ședință să intre în complet în locul judecătorului Vasile Bîcu. Deși nu era de permanență, colegiul de conducere al Curții de Apel i-a aprobat intrarea în completul care i-a dat câștig de cauză lui Dragnea. Pe planificarea de permanență de vineri erau 13 judecători, însă nici unul n-a fost selectat pentru a intra în complet.

Curtea de Apel București a decis vineri suspendarea hotărârii prin care a fost desemnat completul de 5 judecători de la Înalta Curte, completul care urma sa judece procesul angajărilor fictive în care este judecat președintele PSD Liviu Dragnea.

Hotărârea nu este definitivă, dar efectul acestei decizii a Curții de Apel București este că toate procesele de la instanța supremă vor fi suspendate.

Curtea de Apel Bucureşti a admis, astfel, acţiunea depusă în instanţă de către Liviu Dragnea.

Președintele PSD avea termen în procesul de la Înalta Curte în data de 3 decembrie.

Citiți mai mult pe G4Media.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri