DIICOT critică planurile ministrului Justiţiei

Data publicării:
mascati icon diicot ...diicot.ro

Procurorii DIICOT critică planurile ministrului Justiţiei de modificare a sistemului judiciar şi susţin că punctul lor de vedere nu a fost ascultat.

Într-un comunicat transmis public, DIICOT subliniază că punctele de vedere ale magistraţilor, votate în adunările generale ale acestora nu se regăsesc în noul proiect.

„Deocamdată, în discuții s-a remarcat că respectivul proiect nu s-a aflat în dezbatere publică, nu a fost publicat pe site-ul MJ și, din păcate, nu reprezintă rezultatul consultărilor anterioare. Referitor la acest aspect, procurorii structurii de crimă organizată doresc existența unei dezbateri reale și a unui dialog permanent între instituțiile menționate mai sus astfel încât produsul legislativ rezultat să satisfacă exigențele strategiei naționale de dezvoltare a sistemului judiciar asumată de statul român.

Fără a intra în fondul proiectelor de modificare a legilor justiției, în lipsa unui proiect de modificare a legilor justiției și a unei note de fundamentare scrise, procurorii DIICOT vor putea prezenta un punct de vedere unitar și integrat după comunicarea acestora.

În acest sens, procurorii din structura centrală și teritorială a DIICOT consideră necesară convocarea Adunării generale a procurorilor, care să adopte o rezoluție unitară”, se arată în comunicatul DIICOT.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri