Dinel Staicu a fost eliberat. Fusese condamnat în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor

Data actualizării: Data publicării:
Dinel Staicu a iesit din inchisoare
Tribunalul Ilfov a decis eliberarea condiţionată a lui Dinel Staicu

Tribunalul Ilfov a decis, luni, eliberarea condiţionată a lui Dinel Staicu, care ispăşeşte o pedeapsă de 12 ani de închisoare. Instanţa a dispus punerea de îndată în libertate a lui Staicu, decizia fiind definitivă.

dinel staicu dna crop
Tribunalul Ilfov a decis eliberarea condiţionată a lui Dinel Staicu

Tribunalul Ilfov a decis, luni, să desfiinţeze o sentinţă dată de Judecătoria Sectorului 4 şi, rejudecând cauza, a admis cererea de eliberare condiţionată a lui Dinel Staicu.

Totodată, instanţa a dispus punerea de îndată în libertate a lui Dinel Staicu, care ispăşea o pedeapsă de 12 ani de închisoare.

Decizia Tribunalului Ilfov este definitivă.

"În temeiul art.425 ind.1 Cod procedură penală raportat la art. 587 alin. 3 Cod procedură penală, respinge ca nefondată contestaţia declarată de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.N.A. împotriva sentinţei penale nr. 2246 din data de 26.07.2018 pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul penal nr. 17454/4/2018. În temeiul art. 425 ind.1 Cod procedură penală raportat la art. 587 alin. 3 Cod procedură penală, admite contestaţia declarată de petentul condamnat Staicu Dinel împotriva sentinţei penale nr. 2246 din data de 26.07.2018 pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul penal nr. 17454/4/2018. Desfiinţează sentinţa atacată şi, rejudecând cauza: În temeiul art. 587 alin. 3 Cod procedură penală, admite cererea de liberare condiţionată privind pe condamnatul Staicu Dinel. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Staicu Dinel din pedeapsa de 12 ani de închisoare aplicată prin sentinţa penală nr.1852/2018 emisă de către Judecătoria Sector 4 Bucureşti . Dispune punerea de îndată în libertate a condamnatului Staicu Dinel de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 3521/2018, mandat emis în baza sentinţei penale nr. 1852/2018 emisă de către Judecătoria Sector 4 Bucureşti, dacă nu este reţinut, arestat preventiv sau deţinut în altă cauză", se arată în sentinţa Tribunalului Ilfov.

Potrivit deciziei instanţei, "cheltuielile judiciare avansate de către stat pe fondul cauzei rămân în sarcina statului. Onorariul parţial al apărătorului din oficiu care a asistat pe condamnat pe fondul cauzei se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de către stat în prezenta contestaţie rămân în sarcina statului".

În 2010, Dinel Staicu a fost condamnat la 12 ani de închisoare în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri