Sari la conținut

DNA: Deputatul Nicolae Păun ar fi luat sume uriaşe de bani pentru a susţine amnistia fiscală în Parlament

 

FOTO partidaromilor.ro

Preşedinte al Partidei Romilor Pro Europa, acesta a intrat în vizorul anchetatorilor după ce ar fi promis unor oameni de afaceri din comunitate că îi va ajuta să scape de plata unor taxe către stat. Procurorii anticorupţie au dispus controale la firmele controlate de Nicolae Păun şi au descoperit sume care nu pot fi justificate.

Surse judiciare susţin că Nicolae Păun le-ar fi cerut celor care operează puncte de vânzare într-o piaţă din sectorul 5, care ar fi operată de firma deputatului, diverse sume de bani drept recompensă pentru eforturile depuse pentru adoptarea legii amnistiei fiscale.

Legea respectivă a fost promulgată ieri, de preşedintele Iohannis.

Nicolae Păun, alături de alţi nouă deputaţi PSD - Marian Ghiveciu, Gheorghe Bogdan, Marius Manolache, Adrian Mocanu, Ciprian Nica, Florin Pâslaru, Cătălin Rădulescu, Rodin Traicu, Eugen Uricec -, au iniţiat proiectul de modificare a Codului penal.

Proiectul prevede că măsurile preventive pot fi dispuse "dacă există probe concrete din care rezultă dincolo de orice îndoială că o persoană care a săvârşit o infracţiune şi dacă sunt necesare în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal, al împiedicării sustragerii suspectului ori a inculpatului de la urmărirea penală sau de la judecată, ori al prevenirii săvârşirii unei alte infracţiuni".

Deputatul Nicolae Păun are, potrivit declaraţiei de avere din 26 mai 2015, o casă de 120 metri pătraţi, cumpărată în anul 1994 şi un autoturism Opel din 2009.

Nicolae Păun a obţinut, în anul fiscal anterior declaraţiei de avere, venituri de 64.368 de lei de la Camera Deputaţilor, iar soţia sa, Cristina Păun, a încasat 16.416 lei, fiind consilier juridic al SC Niky Scorpion Alcom SRL.