Sari la conținut
News Alert

DNA: Șef de sector de frontieră, urmărit penal pentru șantaj

Șeful Sectorului poliției de frontieră Giurgiu, Ionuț Ifrim, este urmărit penal pentru șantaj și cumpărare de influență, a anunțat DNA.

DNA LOGO AGERPRES

Foto: Agerpres

Ifrim a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Potrivit procurorilor, „în data de 28 aprilie 2017, în condițiile în care legislația românească nu obligă persoanele care traversează granițele interne ale Uniunii Europene să declare sumele de bani care se află asupra lor, indiferent de cuantum, Ionuț Ifrim ar fi constrâns o persoană (martor în cauză) să-i dea suma de 60.000 de USD din cei 135.000 USD pe care îi avea asupra ei și pe care urma să-i transporte în Bulgaria”.

Ionuț Ifrim a luat suma de bani fără să întocmească vreun proces-verbal, amenințând totodată persoana respectivă că îi va face dosar penal și că nu o va lăsa să treacă frontiera de stat din România în Bulgaria prin punctul de trecere al frontierei Giurgiu”, se mai arată în comunicatul DNA.

În cursul lunii mai, după o discuție purtată cu proprietarul real banilor care știa că cei 60.000 USD au fost reținuți în mod nelegal, Ifrim ar fi restituit suma respectivă în două tranșe.

Procurorii mai spun că în noaptea de 20/21 mai, Ifrim i-ar fi promis unui agent al poliției de frontieră Giurgiu mai multe bunuri, pentru ca acesta din urmă, prin influența pe care o avea asupra colegilor săi de serviciu, să-i determine să nu controleze niște transporturi de mărfuri contrafăcute ce urmau să fie tranzitate de persoane din anturajul său.

Pe aceeași temă