Dosarul privind interzicerea părăsirii ţării de către Sorina a fost strămutat. ÎCCJ: Revizuirea adopției nu va fi suspendată

Data actualizării: Data publicării:
sorina si mama adoptiva

Curtea de Apel Craiova a decis, marţi, strămutarea dosarului în care procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie solicită ordonanţă preşedinţială privind interzicerea părăsirii teritoriului României de către minora Sorina de la Tribunalul Mehedinţi la Tribunalul Olt.

Interdicția de a părăsi țara pentru familia adoptivă a Sorinei va fi judecată la Tribunalul Olt. Decizia a fost luată astăzi la Curtea de Apel Craiova, care a mutat astfel, pentru a treia oară într-o săptămână, procesul deschis inițial de procurorul general la Tribunalul Mehedinți.

„Curtea de Apel Craiova a admis cererea de strămutare de la Tribunalul Mehedinţi la Tribunalul Olt, a dat desfiinţată de drept sentinţa civilă pronunţată de Tribunalul Mehedinţi în care soluţionarea procesului a fost declarată în favoarea Judecătoriei Drobeta-Turnu Severin, a dispus înaintarea dosarului în favoarea Judecătoriei din Drobeta-Turnu Severin şi refacerea tuturor actelor îndeplinite de instanţă înainte de strămutare”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Craiova, Ionel Grigorie.

A fost solicitarea familiei Săcărin. Părinții adoptivi spun că și-au dorit strămutarea procesului din Mehedinți din cauza presiunii străzii și din cauza amenințarilor pe care susțin că le-au primit din partea susținătorilor familiei care a crescut-o până acum pe fetiță. Instanța a decis să trimită dosarul la judecătoria Drobeta-Turnu Severin.

Pe de altă parte, Instanţa Supremă a decis că cererea de revizuire a adopţiei trebuie judecată. A respins astfel solicitarea procurorului general, de suspendare a procesului.

La rândul său, procurorul general își dorește să revizuiască adopția Sorinei, practic să fie rejudecată întreaga procedură de adopție. Înalta Curte va decide săptămâna viitoare dacă va muta acest dosar la Curtea de Apel Craiova, după ce astăzi a hotărât suspendarea aceluiași proces, cerut de această dată de Ministerul Public.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri