Educatoarea care a agresat un copil de doi ani, faţă în faţă cu părinţii copilului. Cum au reacţionat aceştia

Data publicării:
educatoare

Educatoarea care este acuzată că a agresat un copil la o creşă privată din Timişoara, a venit azi în faţa judecătorilor. Este prima înfăţişare în care i-au fost prezentate acuzaţiile. Părinții copilului care a suferit răni în urma tratamentelor aplicate în mod repetat de către educatoare vor ca aceasta să execute pedeapsa după gratii. În fața judecătorilor, presupusa agresoare a tăcut mâlc. Ea este acuzată de rele tratamente aplicate minorului și purtare abuzivă, după ce, vara trecută, a agresat un băiat de doi ani la creşă.

Atenție, urmează imagini și detalii care vă pot afecta emoțional!

La ieșirea din sala de judecată Romina Rotariu și-a acoperit fața cu o glugă și a fugit de jurnaliști. Trecătorii Părinții copilului agresat au privit-o pentru prima dată în ochi pe cea care le-a băgat copilul în spital. Cu greu își mai găsesc cuvintele și speră ca educatoarea să fie pedepsită.

Roxana Petcu - mama copilului: „Nu pot, nu credeam că e așa greu să o văd prima dată. Nu am mai avut aer și abia mă țin pe picioare. Cel mic nu-i bine din punct de vedere psihic, cel mic nu-i bine, încă facem terapie cu el. Nu acceptă în jurul lui adulți, nu acceptă să se joace cu copiii, nici măcar să se integreze într-o colectivitate."

Valentin Petcu - tatăl copilului: „Când o văd v-am spus, văd aceeași imagine cu al mic, când îl trântește, când îl bruschează, când îl bagă cu capul prin pernă."

Ancheta, spune avocatul familiei, ar fi scos la iveală că nu doar unul, ci mai mulți copii au fost bruscați și loviți. Familia care a depus plângere până acum cere daune de 500.000 de euro pentru trauma provocată băieţelului.

Victoria Alva Roșul - avocatul familiei: „Ea se consideră nevinovată, însă din păcate probele de la dosar, din păcate pentru dumneaei, pentru că și pentru noi ar fi fost modalitatea mult mai simplă recunoașterea ei de a ajunge la un rezultat."

În fața insanței suspecta nu a declarat nimic, aceasta este acuzată pentru rele tratamente aplicate minorului și purtare abuzivă în formă continuată.

Următoarea înfățișare va avea loc în 6 martie. Până atunci, suspecta își va putea pregăti pledoaria în fața magistraţilor. Dacă instanţa va decide că este vinovată, fosta educatoare riscă pedeapsa cu închisoare între 3 şi 7 ani, cu executare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri