Elevul care a ucis o fată de 14 ani în Grădina Botanică din Craiova cere schimbarea încadrării juridice

Data publicării:
cercetari la locul crimei din craiova
Agresorul care a înjunghiat mortal o fată de 14 ani în Grădina Botanică din Craiova și a rănit un tânăr care îi sărise în ajutor  fusese oprit înainte de atac de polițiștii locali. FOTO: captură Digi24

Tânărul care, în vara anului trecut, a înjunghiat mortal o fată în Grădina Botanică din Craiova a cerut schimbarea încadrării juridice în dosarul în care este judecat. Tribunalul Dolj urmează să ia o decizie în această privinţă la termenul următor.

La Tribunalul Dolj a avut loc, luni, un nou termen în care este judecat Alexandru Fojică, care în vara anului trecut a înjunghiat doi tineri, o fată de 14 ani şi un băiat de 19 ani, în Grădina Botanică din Craiova, scrie News.ro. Fata a murit la scurt timp după agresiune, iar tânărul a fost salvat de medici.

Potrivit presei locale, avocatul lui Alexandru Fojică a cerut instanţei schimbarea încadrării pentru clientul său. Fojică este judecat pentru omor calificat.

Următorul termen în dosar a fost stabilit pentru 26 martie, atunci când instanţa urmează să se pronunţe asupra cererii de schimbare a încadrării juridice. De asemenea, tot atunci vor fi prezentate concluziile de către apărătorii aleşi.

De asemenea, tot potrivit presei locale, prietenii tinerei ucise au protestat în faţa Tribunalului Dolj şi au cerut ca Alexandru Fojică să fie condamnat la închisoare pe viaţă.

Tânărul a fost trimis în judecată în luna septembrie a anului trecut. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au stabilit că tânărul şi-a premeditat fapta.

“În data de 27.06.2023, în jurul orelor 16.00, în timp ce se afla în Grădina Botanică din Craiova, inculpatul F.M.A. a pus în aplicare hotărârea infracţională de a ucide, înjunghiind de mai multe ori cu un cuţit, în zone vitale atât pe victima L.M.M., provocând decesul acesteia, cât şi pe persoana vătămată B.E., acesteia producându-i leziuni traumatice ce au necesitat cca. 40 zile de îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa victimei. La stabilirea încadrării juridice a fost reţinută circumstanţa agravantă, premeditarea, având în vedere că inculpatul F.M.A. a luat hotărârea de a ucide înainte de a pleca de acasă, sens în care s-a pregătit, înarmându-se cu un cuţit şi luând asupra sa obiecte apte a nu fi identificat, apoi a reflectat asupra modului, a împrejurărilor, a locului şi a momentului de săvârşire a faptelor”, arătau procurorii.

Ei au considerat că, deşi tânărul nu cunoaştea cele două victime, “din modul în care acesta a acţionat, rezultă că a plecat de acasă cu intenţia clară de a ucide pe cineva, rămânându-i doar să-şi aleagă victimele în funcţie de împrejurări şi să acţioneze la momentul oportun”.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri