EXCLUSIV. Liderul mișcării „64 de Comitate”: DIICOT și SRI vor eșua lamentabil

Data publicării:
LIDERUL MISCARII 64 COMITATE 1

Liderul mişcării 64 de Comitate consideră că acuzaţiile autorităţilor române privind organizarea unui atentat în Târgu Secuiesc sunt halucinante.

Gyorgy Gyula Zagyva, preşedintele mişcării „64 de Comitate”: „Dacă autoritățile române știu că ne-au interceptat în ultimii trei sau patru ani, iar noi știm că ne interceptează, atunci credeți că poate fi atât de tâmpit un membru HVIM din Ardeal sau de oriunde din lume, care știe că e interceptat, încât cu toate acestea să fabrice bombe chiar sub nasul SRI?! E o acuzație absolut halucinantă și va eșua lamentabil tot DIICOT-ul și SRI-ul și sunt curios ce vor spune cei responsabili”.

Liderul mişcării a cerut autorităţilor române să facă publice dovezile.

Eu cer SRI-ului și DIICOT-ului să prezinte în imagini foto și video ce anume au găsit. După care toată opinia publică din România și din secuime se va mira să afle că sunt petarde, artificii pentru torturile zilelor de naștere și niște ochelari pentru jocuri airsoft”, spune Gyorgy Gyula Zagyva în interviul acordat corespondentului Digi24 la Budapesta, Balazs Barabas.

Potrivit procurorilor DIICOT, planul de a detona o bombă artizanală la Târgu Secuiesc a fost pus la cale pe 10 octombrie de mai mulţi membri ai Mişcării de Tineret 64 de Comitate.

„Pe raza judeţului Covasna a avut loc o întâlnire a mai multor membri ai Mişcării de Tineret 64 de Comitate, pe parcursul căreia numitul (...) a propus amplasarea și detonarea unui dispozitiv exploziv improvizat pe timpul desfășurării manifestaţiei prilejuite de sărbătorirea zilei de 1 Decembrie 2015 pe raza localităţii Târgu Secuiesc”, se spune în referatul DIICOT.

Procurorii români susţin că Beke Istvan a fost desemnat de liderii organizaţiei să ducă acest plan până la capăt pentru că se pricepea la electronică.

Liderul mişcării spune însă că totul este o înscenare.

Evident, ținta este nu numai Beke Istvan, ci întreg HVIM și toți secuii care susțin autonomia Ţinutului Secuiesc, ca să înceteze cu această revendicare. Guvernul român nu va permite acest lucru, motiv pentru care foloseşte toate aceste metode josnice”, acuză Gyorgy Gyula Zagyva.

Potrivit DIICOT, membrii Mişcării de Tineret 64 de Comitate au dat un nume de cod planului lor: operaţiunea „Pizza”. Beke Istvan este acuzat de tentativă la acțiuni împotriva ordinii constituționale, faptă care se pedepseşte cu închisoare de la 15 la 25 de ani.  

Citiți și:

Protest la Târgu Secuiesc față de arestarea suspectului de terorism
Operațiunea „Pizza”. Un atac cu bombă plănuit din octombrie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri