Fostul lider al revoluționarilor din Brașov, Dorin Lazăr Maior, va fi adus luni în România. Gorghiu: „Nimeni nu e mai presus de lege”

Data actualizării: Data publicării:
dorin lazar maior condus de mascati
Fostul preşedinte al revoluţionarilor din Brașov şi fost deputat PSD Dorin Lazăr Maior. Foto: Captură TV Digi24

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat, luni, că Dorin Lazăr Maior, fost deputat şi fost lider al unor asociaţii de revoluţionari, va ajunge în scurt timp în România pentru a executa o condamnare primită într-un dosar în care a fost acuzat de cumpărare de influenţă, potrivit Agerpres.

„Nimeni nu e mai presus de lege! Fugarul Dorin Lazăr Maior, fost deputat (2000-2004) şi fostul preşedinte al Blocului Naţional al Revoluţionarilor, în scurt timp va fi adus din Italia în România, pentru a executa o pedeapsă privativă de libertate”, a scris Alina Gorghiu, pe pagina sa de Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit acesteia, în noiembrie 2013, el a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de şapte ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj, dar a fugit şi la acel moment din ţară, însă a fost prins şi a executat pedeapsa, în 2020 fiind eliberat condiţionat.

„La data de 19 iulie 2023, acesta a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de 2 ani şi 1.186 zile de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă. Pe numele lui a fost emis un mandat european de arestare. La data de 28 iulie 2023, Dorin Lazăr Maior a fost prins în Italia, iar la data de 21 septembrie 2023 Curtea de Apel Roma a dispus predarea sa în România”, arată Alina Gorghiu, care adaugă că organele de poliţie competente îl vor transporta „pe fugar” la Penitenciarul Rahova, pentru a începe executarea pedepsei privative de libertate.

„Mulţumesc tuturor autorităţilor, naţionale şi străine, care au contribuit la aducerea în ţară a lui Dorin Lazăr Maior! Aceasta trebuie să fie normalitatea într-un stat de drept”, a transmis Gorghiu.

Pe data de 2 octombrie, o escortă formată din ofiţeri din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române trebuia să îl preia pe Dorin Lazăr Maior, din Roma, însă acesta s-a internat la un spital din cauza unor probleme medicale.

Sursele menţionate au arătat că aducerea lui a fost reprogramată pentru o dată ulterioară, imediat ce medicii italieni îşi dau acordul că starea lui de sănătate permite transferul cu avionul în România.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri