Primele măsuri după gafa nepermisă a mascaților de la Operațiuni speciale

Data actualizării: Data publicării:
politia perchezitie

Trei poliţişti ar fi de vină pentru intervenţia nejustificat de brutală şi total stângace de lună trecută a mascaţilor din Prahova, susţine şeful Poliţiei, chestorul Cătălin Ioniţă. Atunci oamenii legii au năvălit la o adresă greşită şi au lovit doi pensionari nevinovaţi. Printrei cei cercetaţi acum se numără şi un şef din Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Unul dintre cei cercetați este un șef al serviciului tehnic din cadrul Direcției de Operațiuni Speciale care trebuia să se ocupe de localizarea apartamentului unde polițiștii trebuiau să efectueze percheziția.

Alături de acest șef din cadrul DOS sunt cercetați și doi polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității - IPJ Prahova.

Verificările au evidenţiat o superficialitate în activitatea de documentare şi de verificare a informaţiilor obţinute înainte de declanşarea misiunii. Responsabilitatea pentru neajunsurile constate revine atât poliţiştilor din cadrul structurii de investigaţii criminale din judeţul Prahova, care au pus în apliare mandatul de percheziţie la acea adresă, cât şi poliţiştilor din cadrul Direcţiei Operaţiuni Speciale, care nu au acordat sprijinul necesar localizării cu precizie a persoanelor căutate. Am dispus declanşarea cercetării prealabile faţă de şeful serviciului din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia Operaţiuni Speciale, care avea printre atribuţii oferirea suportului tehnic necesar desfăşurării misiunii şi faţă de doi poliţişti din cadrul serviciului de investigaţii criminale din Prahova”, a declarat luni Cătălin Ioniţă, șeful Poliției Române.

Luna trecută, trupele speciale au intrat din greșeală în locuința unui tânăr care nu avea nicio legătură cu subiectul percheziției. „Mascații” căutau o femeie suspectată de înșelăciune, dar au dat de doi pensionari speriați, care nu înțelegeau ce se întâmplă. Cele două persdoane au fost puse la pământ, conform procedurii. Bătrânul și-a scos ulterior un certificat medico-legal care atestă că a suferit răni.

Dacă vor fi găsiți vinovați, polițiștii care nu au identificat corect locuința ar putea să plătească despăgubiri pentru distrugerile făcute. Până atunci însă, șeful Poliției a adăugat că „Poliţia Română urmează să acopere toate pagubele materiale cauzate profesorului de istorie Cornel Riegler din Bucureşti”, peste care poliţiştii au intrat în apartament în luna februarie, în căutarea unei femei acuzate de mai multe fapte de înşelăciune, i-au spart uşa şi au trântit pe jos părinţii şi pe iubita acestuia.

„Am luat legătura cu profesorul şi l-am asigurat că în cel mai scurt timp vom acoperi pagubele materiale”, a precizat Ioniţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri