Video Operațiunea specială „Citadela”. Ucrainenii au distrus o importantă platformă a rușilor în Marea Neagră

Data publicării:
OPERATIONCITADELUkrainianSOFoperatorshaveconductedanextremelycomplexandeffectiveoperationintheBlackSeanearthecoastofthetempor-ezgif.com-resize

Soldații ucraineni din forțele de operațiuni speciale au distrus o importantă platformă a rușilor în largul coastei peninsulei Crimeea, în Marea Neagră. Acolo, rușii aveau instalate sisteme folosite pentru a dirija dronele cu care atacă teritoriul Ucrainei.

Imaginile au fost publicate de armata ucraineană și arată momentul în trupele speciale urcă pe platformă, capturează echipamente importante, după care minează platforma pe care o aruncă în aer.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„În timpul operațiunii, a fost aruncată în aer o platformă folosită de inamic pentru a îmbunătăți funcționarea dronelor iraniene și pe care era instalat radarul de detectare a obiectelor de suprafață Neva-B. Ambarcațiunile s-au apropiat noaptea de platformă, soldații au efectuat operațiuni speciale, au minat obiectivul, au capturat echipamente importante și au distrus catargul cu antena. Acest lucru a asigurat siguranța mișcării navelor și a limitat capacitățile inamicului în partea de nord-vest a Mării Negre”, transmit forțele speciale ucrainene.

Operațiunea specială a fost efectuată în zona de patrulare constantă a aviației și marinei ruse.

Pe platforma din Marea Neagră erau instalate echipamente care măresc raza de acțiune și raza de funcționare a dronelor folosite de ruși pentru recunoaștere și lovituri asupra infrastructurii critice din sudul Ucrainei.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri