Gorghiu, despre polițistul de penitenciar care ar fi fost prins cu droguri: „Dacă se confirmă, o să solicit toate măsurile legale”

Data publicării:
alina gorghiu face declaratii intr-o sedinta de guvern
FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a declarat, referitor la cazul polițistului de la un penitenciar din București care ar fi fost prins cu droguri la un concert că, dacă se confirmă că în pliculețe sunt substanțe interzise, va solicita toate măsurile legale care se impun. Ministrul a mai adăugat că acest caz este regretabil și că astfel de comportamente afectează încrederea în sistemul de justiție.

„În calitate de ministră a Justiției, condamn ferm orice abatere de la standardele etice și legale ale tuturor celor care lucrează în sistem, inclusiv a celor care își desfășoară activitatea în sistemul penitenciar. Cazul recent, de la București, dacă se confirmă, este regretabil. Astfel de comportamente afectează încrederea în sistemul de justiție. Înțeleg că este o anchetă în derulare, să urmărim rezultatul, iar dacă ofițerul se face vinovat, voi solicita toate măsurile legale care se impun”, a mai explicat ministrul.

De asemenea, Gorghiu a adăugat că „trebuie să ne asigurăm că aceste incidente nu vor mai avea loc, astfel de comportamente neputând fi tolerate”.

„Trebuie să ne asigurăm că aceste incidente nu vor mai avea loc. Astfel de comportamente nu pot fi tolerate, iar principiile noastre trebuie apărate cu fermitate. Pentru că dacă am pretenții de la deținuți, dacă îi testăm antidrog, dacă verificăm corespondența sa nu fie prezente substanțe psihoactive, am pretenții mai mari de la angajați. Indulgența în acest caz ar fi un semnal de slăbiciune într-un sistem care trebuie să fie respectat, să aibă autoritate în fața celor 24.000 deținuți”, a mai spus ea.

Totodată, Alina Gorghiu a mai declarat că „cetățenii trebuie să știe că astfel de cazuri sunt izolate și ele nu trebuie să afecteze încrederea în munca celorlalți angajați din penitenciare”.

„Transparența și responsabilitatea rămân fundamentale în menținerea unui sistem de justiție în care cetățenii să aibă încredere. Este imperativ să menținem standardele de conduită înaltă”, a conchis Gorghiu.

Un polițist de la un penitenciar din București ar fi fost prins cu droguri la un concert

Un polițist de penitenciar a fost prins cu mai multe plicuri suspecte asupra lui, plicuri în care ar putea fi droguri. Totul s-a întâmplat la un concert, iar jandarmii au trimis o sesizare la BCCO ca să verifice substanța.

Ofițerul de la ANP are 28 de ani și este polițist la un penitenciar din apropierea Capitalei. În acest weekend, la un concert din București, spun surse din anchetă, a fost depistat cu două plicuri în care se afla o substanță albă.

Jandarmii au bănuit că este vorba despre cocaină și au făcut o sesizare în ceea ce-l privește pe polițist, și a fost trimisă la BBCO. Urmează ca substanța să fie expertizată. Polițiștii nu au reușit, deocamdată, să facă această expertiză.

Dacă se dovedește că este cocaină, atunci va fi deschis un dosar penal. Potrivit unor surse, polițistul de penitenciar a spus că plicurile nu ar fi fost ale lui și că nu știa ce se află în ele.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri