Hackerul "Guccifer", după ce a recunoscut că a spart contul de e-mail al şefului SRI: Eu am avut 5 conturi sparte şi nu m-am dus la DIICOT 

Data publicării:
mana calculator hackereala - captura

 

Dosarul lui Marcel Lazăr Lehel a fost luat în discuţie luni, la Tribunalul Bucureşti (TB), unde au fost prezenţi şi avocatul europarlamentarului, dar şi un consilier al directorului SRI, Creţu şi Maior fiind părţi civile în proces.

„Am recunoscut şi recunosc toate faptele de care sunt acuzat. Solicit judecarea cauzei pe baza probelor administrate pe parcursul urmăririi penale. Regret faptele săvârşite. (...) Pe parcursul acestui proces, procurorii DIICOT spuneau că aş fi pericol la siguranţa naţională. Aş spune că este vorba despre trei conturi de e-mail particulare care au fost preluate de mine fără să existe un prejudiciu material sau vătămare corporală. Probabil, toată lumea a avut într-o zi contul spart. Eu, personal, am avut cinci conturi sparte şi nu m-am dus la DIICOT. Faptele nu sunt nici pe departe atât de grave. Sunt trei conturi personale, nicidecum de serviciu”, a spus Guccifer, în faţa instanţei.

Tribunalul Bucureşti urmează să ia o decizie în cazul lui "Guccifer", el fiind judecat prin procedura simplificată, după ce şi-a recunoscut vinovăţia.

În 18 martie, hackerul Marcel Lazăr Lehel, cunoscut sub numele de „Guccifer”, a fost trimis în judecată pentru infracţiuni informatice, fiind acuzat că a spart conturile de e-mail şi Facebook ale mai multor vedete şi căsuţele poştale electronice ale directorului SRI, George Maior.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri