Înşelăciune: 73 de persoane, păcălite cu un loc de muncă în Germania

Data publicării:
germania

 

S-au dus la muncă în străinătate, dar s-au trezit în stradă: 73 de persoane din Gorj şi Mehedinţi au plecat în Germania cu gândul că vor găsi un loc de muncă bine plătit în domeniul agricol, iar familiile lor vor trăi mai bine. Când au ajuns acolo însă, surpriză: nu îi aştepta nici un angajator. Doar şapte dintre ei au avut bani pentru drumul de întoarcere acasă.

Oamenii spun că au aflat de locurile de muncă în Germania de la postul local de televiziune, iar cea care le-a promis un serviciu sigur a fost chiar una dintre vecinele lor. Femeia le-ar fi cerut să plătească transportul - 90 de euro -, şi încă 100 de euro, taxă pentru locul de muncă. Nu au primit în schimb nici o chitanţă.

Au ajuns cu autocarul în Germania, unde ar fi trebuit să culeagă castraveţi, căpşuni sau prune, fără să li se dea detalii cu privire la ferma care urma să îi găzduiască. „Noi am întrebat, am insistat să ne spună cum se numeşte ferma, să ne dea numărul... dar a zis acel om care ne primeşte acolo (la autocar) să nu-l dea”, spune unul dintre cei păgubiţi. „Ne-a spus că mergem la castraveţi, la căpşuni, la prune, mai multe. Când colo, erau doar căpşuni, şi patronul a spus că nu are nevoie de noi. Nu ştia de aşa ceva şi ne-a spus să plecăm înapoi acasă”, completează un alt doritor de loc de muncă.

Vecina acuzată că i-ar fi păcălit pe cei 73 le-a declarat oamenilor legii că ar fi fost doar intermediar în afacere şi că o parte din bani ar fi ajuns la un bărbat din Hunedoara. Femeia este cercetată acum pentru înşelăciune, în stare de libertate.

La postul de politie Văgiuleşti s-au prezentat şapte persoane din judeţele Gorj şi Mehedinţi care au solicitat efectuarea de cercetări faţă de o persoană de 50 de ani din comuna Văgiuleşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune”, a declarat Simona Dochian, purtător de cuvânt al IPJ Dolj. Dacă va fi găsită vinovată, femeia poate să ajungă după gratii cu o pedeapsă de până la 15 ani.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri