Interlopul Genică Boerică, dat în urmărire internațională, prins la Milano

Data actualizării: Data publicării:
Genica Boerica prins 290817

Omul de afaceri Genică Boerică a fost prins la Milano, după mai mulţi ani de căutări, el fiind adus în ţară în noaptea de luni spre marţi. El fusese localizat pe teritoriul Italiei, la Milano, în luna iunie, iar luna aceasta Curtea de Apel din Milano a decis extrădarea sa.

„În noaptea de 28 spre 29 august a.c., o escortă a Poliţiei Române a preluat din Italia şi adus în ţară un bărbat urmărit la nivel internaţional de autorităţile judiciare române întrucât este condamnat la o pedeapsă cu închisoarea de 10 ani şi 3 luni pentru infracţiuni de natură economică. Acesta a fost localizat şi depistat, în urma schimbului de informaţii efectuat prin intermediul Biroului SIRENE, în Italia, la data de 22 iunie 2017, iar la data de 16 august 2017, Curtea de Apel din Milano a decis predarea către România”, precizează Poliţia Română.

În ianuarie 2014, Genică Boerică a fost condamnat definitiv la zece ani şi trei luni de închisoare într-un dosar privind returnări ilegale de TVA în valoare de peste 4,5 milioane de euro.

El şi alţi 11 inculpaţi din acest dosar au fost obligaţi să înapoieze statului peste 11 milioane de lei, sumă la care se adaugă dobânzile şi penalităţile legale până la data achitării prejudiciului.

După pronunţarea sentinţei, Genică Boerică nu a fost găsit de poliţişti, iar câteva luni mai târziu a fost dat în urmărire internaţională prin interpol.

În 2011, pe numele său a fost deschis un alt dosar penal, de vătămare corporală din culpă şi fugă de la locul accidentului după ce a lovit cu maşina un tânăr aflat într-un scaun cu rotile, care traversa strada pe trecerea de pietoni.

El l-ar fi denunţat la DNA pe Adrian Năstase în 2006, acuzându-l de fapte de corupţie.

În 2015, au circulat informaţii conform cărora acesta ar fi murit în Mexic.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri