Sari la conținut

Ioan Neculaie, dat în urmărire generală, s-a predat la vama Giurgiu

Omul de afaceri Ioan Neculaie, fost patron la FC Brașov, s-a predat la vama Giurgiu, în noaptea de joi spre vineri, după ce cu câteva ore mai înainte fusese dat în urmărire naţională. 

Presedintele clubului FC Brasov, Ioan Neculaie, sustine o conferinta de presa.

Foto: Agerpres

ACTUALIZARE. Omul de afaceri a ajuns la închisoare, unde are de executat o pedeapsă de doi ani.

Judecătorii l-au găsit vinovat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Dosarul a fost deschis întâmplător: în ianuarie 2016, poliţiştii care-l anchetau într-un dosar de fraunde economice au găsit în biroul lui 28 de cartuşe cu glonţ, deţinute ilegal. Pedeapsa în acest caz este de şase luni, dar Ioan Neculaie trebuie să execute, în plus, şi o condamnare mai veche, un an şi jumătate de închisoare, care era iniţial o pedepasă cu suspendare. În urma noii condamnări, pedepsele s-au cumulat.


Omul de afaceri braşovean Ioan Neculaie fusese dat joi în urmărire generală, după ce fostul finanţator al lui FC Braşov dispăruse de la domiciliu în condițiile în care urma să fie încarcerat. 

Curtea de Apel Braşov l-a condamnat definitiv, joi, la doi ani de închisoare cu executare într-un dosar pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Presa locală a relatat că afaceristul ar fi tras cu o armă de vânătoare în roţile propriei maşini când a observat că la una avea pană. El ar fi făcut acest gest pentru că s-ar fi enervat pe șoferul său. În urma incidentului, la percheziţiile de acasă şi de la birou, anchetatorii au găsit arme şi muniţie care nu erau păstrate conform legii.

După sentinţa de joi, poliţia l-a căutat pe milionar la domiciliu, dar nu l-a găsit.

Ioan Neculaie mai avea o condamnare din 2012, de un an și șase luni cu suspendare, pentru ucidere din culpă, după ce un om a murit într-un accident de muncă pe platforma Roman SA, pe care afaceristul o deţinea.

Poliția din Brașov a anunțat vineri dimineața că omul de afaceri este în custodie la punctul de trecere a frontierei Giurgiu.

Pe aceeași temă