Iulian Dumitrescu a contestat controlul judiciar și sechestrul pe avere. Decizia va fi luată de judecătorii de la Tribunalul București

Data actualizării: Data publicării:
iulian dumitrescu a ajuns la dna
Iulian Dumitrescu a contestat controlul judiciar și sechestrul pe avere. FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Iulian Dumitrescu, cercetat de DNA pentru corupție, cere instanței ridicarea controlului judiciar și a sechestrului pe avere. El a fost joi Tribunalul Bucureşti, unde s-a judecat contestaţia sa faţă de măsura controlului judiciar decisă în dosarul în care este acuzat de luare de mită.

ACTUALIZARE 10.50 Iulian Dumitrescu a ieșit de la Tribunalul București, dar a refuzat să facă declarații.

Știrea inițială:

ACTUALIZARE 09.10 Avocatul lui Iulian Dumitrescu, Cristian Ene, a declarat la sosirea la tribunal că a fost contestată măsura controlului judiciar pentru ca judecătorul să stabilească dacă aceasta este justificată.

De asemenea, el s-a referit şi la interpretarea sumei invocate de procurori în cazul mitei, precizând că suma se referă la un act comercial şi că toamci de aceea judecătorii trebuie să se pronunţe.

Știrea inițială

El află astăzi dacă magistrații Tribunalului București îi revocă măsura controlului judiciar.  

Iulian Dumitrescu a contestat controlul judiciar impus de instanță, măsură care îi interzice să exercite funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova. De asemenea, el a contestat și sechestrul pus pe averea sa.  

Tot azi, el trebuie să meargă și la poliție, obligație impusă prin controlul judiciar. 

În perioada controlului judiciar, el nu are voie să își exercite funcția de președinte la Consiliul Județean Prahova. Dacă va avea câștig de cauză la Tribunalul București, el s-ar putea întoarce în fruntea CJ Prahova.

În acest dosar, joia trecută au fost efectuate percheziţii la domiciliul preşedintelui CJ Prahova, dar şi la mai mulţi membri ai familiei, printre care şi la sora acestuia, precum şi la sediul CJ şi la sediul operatorului de apă Hidro Prahova. Potrivit DNA, cercetările vizează suspiciuni privind săvârşirea, în perioada 2020 - prezent, a unor infracţiuni de corupţie şi fals, de către funcţionari publici în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu.

După ce a fost pus sub control judiciar, el și-a dat demisia din toate funcțiile din PNL. Iulian Dumitrescu era prim-vicepreședințe al partidului.

Citește și: EXCLUSIV Viața de lux a lui Iulian Dumitrescu: A cheltuit într-un an și jumătate 600.000 de euro pe vacanțe și cumpărături  

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri