Judecătoria Medgidia admite o nouă cerere de eliberare condiţionată a lui Miron Mitrea

Data publicării:
miron mitrea captura-1

 

Miron Mitrea a depus la Judecătoria Medgidia, în 18, 22 şi 24 martie, trei cereri de eliberare condiţionată, iar instanţa a decis reunirea solicitărilor într-un singur dosar care a fost judecat luni, scrie news.ro.

Magistraţii au hotărât să admită solicitarea lui Miron Mitrea de eliberare condiţionată.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de trei zile de la comunicare la Tribunalul Constanţa.

Miron Mitrea a mai solicitat Judecătoriei Medgidia şi în 10 februarie şi 29 februarie să fie eliberat condiţionat, însă cererile au fost respinse de magistraţi. El a atacat hotărârile la Tribunalul Constanţa, care a judecat contestaţiile în 15 martie, respingându-le două zile mai târziu.

Miron Mitrea a fost condamnat, în 13 februarie 2015, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare şi plata sumei de 327.000 de lei, pentru luare de mită. În acelaşi dosar, fosta şefă a Inspectoratului de Stat în Construcţii Irina Jianu a fost condamnată la cinci luni de închisoare cu executare.

Potrivit DNA, în perioada 2001-2002, Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu foloase necuvenite în cuantum de 927.420 de lei în schimbul numirii şi menţinerii acesteia în funcţia de inspector-şef al ISC. Foloasele necuvenite au constat în efectuarea unor lucrări de construcţii la casa mamei sale din Voluntari.

Miron Mitrea îşi ispăşeşte pedeapsa în Penitenciarul Poarta Albă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri