Liderul mafiot Vito Bigione, arestat la Oradea, va fi extrădat în Italia

Data actualizării: Data publicării:
vito bigione

Arestat pentru 30 de zile şi expulzat în Italia - este verdictul Curţii de Apel Oradea în cazul italianului Vito Bigione, unul dintre cei mai căutaţi fugari din lume, prins joi la Oradea. Supranumit Contabilul, liderul mafiot a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru trafic de droguri. El a adus în Italia sute de kilograme de cocaină şi alte substanţe interzise din ţări precum Columbia, Brazilia sau Namibia. Bigione a fost prins de poliţiştii bihoreni pe stradă, la doar câteva zile după ce s-a stabilit în Oradea.

Mafiotul care avea legături cu Cosa nostra, 'Ndrangheta şi cartelurile sud-americane se stabilise de puţine zile într-o zonă liniştită a oraşului Oradea. Locuia într-un apartament închiriat şi a fost o prezenţă extrem de discretă.

"Vito Bigione a locuit în ultima perioadă în acest bloc din cartierul Rogerius din Oradea. De aici a fost ridicat de mascaţi şi dus în arestul Poliţiei Bihor", a relatat Claudiu Mihuţ, jurnalist Digi24 Oradea.

Vecinii au fost şocaţi să afle că au trăit alături de unul dintre cei mai căutaţi fugari din lume: "Nu îmi amintesc să îl fi văzut, cu fizionomia asta, nu l-am văzut. Da, mă bucur că nu mai e pe aici."

Vito Bigione a fost dat în urmărire internţională pe 28 iunie, când a dispărut pentru a nu executa o condamnare de 15 ani de închisoare, dictată de Curtea Supremă din Italia. După ce joi a fost reţinut de poliţiştii bihoreni, italianul a fost adus în faţa judecătorilor Curţii de Apel Oradea.

"Instanţa a dispus luarea măsurii arestării acesteia în vederea predării pe o durată de 30 de zile începând cu 5 octombrie 2018. Persoana solicitată a fost de acord cu predarea, iar acesta se va realiza într-un termen de zece zile", a precizat Claudia Rus, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Oradea.

În ultimii 25 de ani, Vito Bigione a traficat sute de kilograme de droguri din ţări precum Brazilia, Columbia sau Namibia, unde s-a şi stabilit o perioadă.

Nu este primul caz prin care Oradea îşi leagă numele de mafia italiană. În urmă cu 4 ani, anchetatorii din Italia, în colaborare cu DIICOT, destructurau o reţea de falsificatori de bani care avea o tiparniţă în reşedinţa Bihorului. 13 milioane de euro contrafăcuţi au fost descoperiţi atunci de oamenii legii, cea mai mare captură de monedă falsă din ultimii 30 de ani.

Reporter: Claudiu Mihuţ / Operator: Norbert Hegedus

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri